Americanul Jordan Romero, in varsta de 13 ani, a devenit, sambata, cel mai tanar alpinist care a cucerit Everestul, cel mai inalt varf din lume (8.848 metri).

Adolescentul, originar din Big Bear Lake, in apropiere de Los Angeles, visa la aceasta ascensiune inca de la varsta de noua ani, cand a vazut un poster al Everestului la scoala, scrie NewsIn.

Jordan Romero s-a pregatit timp de un an pentru aceasta experienta escaladand munti din California cu un cort special realizat pentru a simula efectele altitudinii.

Jordan nu se afla la prima experienta de acest fel - la 10 ani a urcat pe Kilimandjaro (5.895 metri), la 11 ani pe Muntele McKinley din Alaska (6.194 metri) si pe Aconcagua din Argentina (cel mai inalt munte de pe continentul american - 6.962 metri).

Pana in prezent, un nepalez in varsta de 16 ani, Temba Tsheri, a detinut recordul de cel mai tanar alpinist care a urcat Everestul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.