Se spune ca cea mai grea lupta e cea cu tine insuti. Si parca cel mai bine se aplica aceasta afirmatie cand vine vorba de renuntarea la fumat. Parca de la orice te-ai putea abtine, mai putin de la o tigara.
1. Nu tine secret

Spune tuturor celor din jurul tau, familiei, prietenilor si colegilor, ca ai decis sa renunti la tigari. Roaga-i de asemenea sa incerce sa te opreasca daca vei avea vreodata tentativa de a fuma dincolo de limitele pe care ti le-ai impus, poate incercarile lor vor da roade.

2. Alege metoda prin care vrei sa renunti

Ai posibilitatea de a renunta treptat sau de a renunta brusc. Renuntarea treptata la tigari se recomanda marilor fumatori care prezinta si dependenta fizica fata de nicotina, in rest insa, cei care fumeaza sub doua pachete de tigari pe zi pot renunta brusc la fumat, prezentand in special dependenta psihica. Daca te hotarasti sa renunti treptat, stabileste clar cate tigari ai voie pe zi, cate scazi la cate zile.

3. Foloseste inlocuitorii de nicotina

Daca nu mai suporti lipsa nicotinei poti folosi diversele produse prin care consumi nicotina fara sa fumezi, ca:
- Plasturii nicotinici;
- Gumele cu nicotina;
- Tigara electronica etc.

4. Evita inlocuirea fumatului cu obiceiul de a rontai

Lipsa tigarii trebuie inlocuita cu ceva, poti tine un pix in mana, poti desena ceva, iti poti gasi rapid o activitate, insa nu inlocui tigara cu obiceiul de a rontai, caci altfel vei afirma si tu ulterior ca renuntarea la fumat ingrasa.

Citeste articolul integral pe Healthy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.