Motivele pentru care oamenii isi tatueaza corpul sunt dintre cele mai diverse, ca si oamenii care aleg sa se exprime astfel. De la vedete, la evreii din lagarele de concentrare naziste si pana la persoanele obisnuite, tatuaje reprezinta o forma de exprimare in spatele careia sunt povesti zguduitoare sau dintre cele mai emotionante.

Un tatuaj este un marcaj facut prin insertia de tus special in stratul de piele pentru a schimbarea pigmentului. Termenul vine din Tahiti, de la cuvantul "tatau" (desen), metionat pentru prima data de Joseph Banks, un naturalist care scrie in jurnalul sau in 1769. Marinarii au introdus cuvantul si au reintrodus practica in Europa, scrie Adevarul.


Tatuarea era o practica frecventa in Eurasia inca din Neolitic, potrivit datelor arheologice. Egiptenii, precrestinii, germanicii, celticii, japonezii aveau traditii in ceea ce priveste desenarea permanenta a corpurilor. Insusi Caius Iulius Cezar a descris tatuajele celtice in cartea sa "De Bello Galiico" (54 i.Ch.).

De-a lungul timpului, motivele pentru decorarea corpului in acest fel au fost dintre cele mai variate: marcarea statutului in cadrul societatii, marcarea apartenentei la un grup, din motive religioase, marcarea victoriilor in lupte, dovezi de dragoste, drept pedeapsa, pentru protectie, semn de scoatere in afara societatii. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial evreii erau tatuati pentru a li se atribui un numar de identificare in lagarele naziste.


Citeste articolul integral pe Adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.