Artistul plastic Aurelia Bobocel a vernisat joi, la Arad, o expozitie de pictura pe sticla incalzita cu care vrea sa intre in Cartea Recordurilor in ceea ce priveste numarul tablourilor expuse si suprafata pictata prin acest procedeu.

In expozitia vernisata joi, la Sala Clio din Arad, sunt expuse 147 de lucrari, care insumeaza 47,20 de metri patrati de pictura pe sticla incalzita.

"Eu doresc ca aceasta expozitie pe sticla incalzita sa fie cea mai mare din lume. In conformitate cu regulile comisiei de omologare a recordurilor in Guinness Book, urmeaza o perioada de 6 luni in care cei care detin lucrari personale realizate in aceeasi tehnica pot organiza o expozitie similara. In conditiile in care nimeni nu se prezinta, cei de la Guinness Book Londra se prezinta la Arad si fac un control profesional, in care vin si masoara fiecare tablou. Dupa acest control urmeaza o perioada de gratie in care sunt efectuate verificari in toate tarile, iar daca se constata ca nu sunt expozitii mai mari, voi fi inscrisa in Guinness Book. In aceasta expozitie as fi dorit sa expun mai multe picturi, dar spatiul nu-mi permite“, a declarat Aurelia Bobocel, relateaza NewsIn.

Picturile pe sticla incalzita prezentate in expozitia de la Arad intitulata “Pictez pentru tine” au teme diferite: florale, religioase si abstracte.

Artista a mai spus ca banii obtinuti din vanzarea picturilor vor fi donati copiilor cu deficiente de vedere. „Ca si alte expozitii, si aceasta este dedicata semenilor aflati in suferinta. Toti banii pe care o sa-i obtin din vanzarea lucrarilor o sa-i donez copiilor cu deficiente de vedere, care au nevoie de aparate electronice de orientare si detectare a obstacolelor”, a spus Aurelia Bobocel.

Pentru realizarea picturilor pe sticla incalzita, Aurelia Bobocel foloseste o tehnica proprie prin utilizarea aburului, curentului electric sau benzinei, in functie de tematica picturii. De asemenea, aceasta foloseste metode unicat pentru realizarea combinatiei pigmentilor, utilizand osmiu, paladiu sau ruteniu.

Citeste si:
O infirmieră bolnavă de Covid a fugit din spital pentru a participa...
O infirmieră bolnavă de Covid...

In anul 2004, Aurelia Bobocel a fost inclusa in Cartea Recordurilor din Londra (Guinnes Book of Records - Londra) dupa ce a pictat o icoana pe sticla incalzita, reprezentand „Cina cea de taina“. Pictura omologata de Guiness Book are 2 metri lungime si 1,08 metri inaltime, iar sticla are cinci centimetri grosime. Artista a lucrat peste doua saptamani la realizarea celei mai mari icoane pe sticla incalzita. Pentru a incalzi sticla lunga de doi metri i-au trebuit patru radiatoare, care au functionat non-stop pe durata realizarii picturii.

In portofoliul pictoritei se afla peste 500 de tablouri si icoane, numarate de Comisia de Metrologie Romana, dintre care 40 sunt cu tematica religioasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.