Un nou studiu al galaxiilor vecine cu Calea Lactee a aratat alta perspectiva asupra universului.

Echipa de astronomi condusa de François Hammer, de la Observatorul Astronomic din Paris, a finalizat primul studiu al galaxiilor vecine cu Calea Lactee. "Studiul este surprinzator si ofera alta perspectiva asupra vietii de pe Pamant. Cu sase milioane de ani in urma, universul a fost foarte diferit. Calea Lactee are vecini frumosi dar care se misca antrenand tot ce intalnesc in cale", a declarat Hammer pentru cotidianul El Pais, relateaza Adevarul.

Astrologul a precizat ca: "148 de galaxii indepartate, ne arata o imagine ampla a spatiului, dar si modul in care acestea se misca continuu".

Agentia Spatiala Europeana a realizat o cercetare care demonstreaza ca in spatiu galaxiile sunt in continua miscare, iar forma eliptica de la inceput s-a transformat intr-o spirala uriasa care a antrenat tot ce a intalnit in cale. Studiul arata ca aceste coliziuni intre galaxii au dat nastere la spirala Andromeda. Totusi, Calea Lactee nu a fost niciodata atrasa intr-o astfel de coliziune si reprezinta un tip unic de spirala.

Mai multe informatii gasiti in Adevarul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.