Un miliardar rus a cumparat un automobil Mercedes care i-a apartinut lui Adolf Hitler, pentru care a platit mai multe milioane de euro.
Michael Fröhlich, in varsta de 59 de ani, care se ocupa cu vanzarile de masini vechi, a fost insarcinat de un miliardar rus, a carui identitate nu a fost dezvaluita, sa gaseasca Mercedesul decapotabil 770K, bleumarin, in care statea dictatorul in timpul defilarilor organizate de regimul nazist, potrivit Kölner Express.

Dupa cateva saptamani de cautari, Fröhlich a descoperit ca masina fusese vanduta in Austria dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, dupa care a fost expusa intr-un muzeu de masini de colectie din las Vegas, inainte de a fi cumparata de un magnat bavarez al berii. Dupa moartea acestuia, in 2008, vaduva sa a revandut masina, scrie NewsIn.

"Am primit vestea cea buna miercuri", a declarat Fröhlich pentru ziar. Mercedesul "apartinea unui colectionar privat si se afla intr-un garaj din Bielefeld (vestul tarii - n.red.)", a adaugat el. "Avea sase masini din acest model foarte rar", a spus el.

Expertul a verificat autenticitatea documentelor automobilului si l-a comparat cu fotografiile din perioada respectiva. "Chiar si numerele de inmatriculare sunt corecte: 1A 148461", a afirmat Fröhlich.

El a consultat si un cabinet de avocatura, pentru a verifica daca vanzarea este legala: ceea ce a fost cazul, pentru ca niciun simbol nazist nu este vizibil pe masina.

Miliardarul rus, care a mers vineri in Germania, la bordul unui avion privat, pentru a semna contractul, a cumparat in cele din urma toate cele sase automobile. Numai masina lui Hitler valora intre patru si 10 milioane de euro si urmeaza sa fie trimisa la Moscova, potrivit ziarului german.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.