Compania aeriana KLM Royal Dutch Airlines va fi prima companie aeriana din lume care va face o demonstratie de zbor folosind o combinatie bio-kerosen.
Zborul va avea loc pe 23 noiembrie fiind operat cu un aparat Boeing 747. Unul din motoarele avionului va functiona cu un amestec de 50% carburant bio si 50% kerosen traditional, potrivit Wall-Street.

"Acesta este un pas important catre o industrie aviatica pe care sa ne-o putem permite din punct de vedere ecologic", a spus presedintele si CEO al KLM, Peter Hartman.

"In anii urmatori, industria aeriana va fi in mare masura dependenta de disponibilitatea carburantilor alternativi in demersul sau de reducere a emisiilor de dioxid de carbon", a declarat Jan Ernst de Groot, director KLM.

Potrivit studiilor, biocombustibilul ales reduce emisiile de dioxid de carbon cu pana la 80%. In plus, aeronavele nu trebuie modificate pentru a putea rula pe combustibili bio.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.