Un britanic a lansat pe internet o invitatie pentru formarea unui lant uman, din mai multe mii de persoane, in seara zilei de 9 noiembrie, la Berlin, pentru a reface linia Zidului, un "monument temporar care invita la reflexie", relateaza AFP.
Autorul proiectului, Martin Butler, vrea sa mobilizeze pana la 33.000 de persoane pentru a forma acest lant uman, care ar urma sa se intinda din nordul pana in sudul Berlinului, pe fosta linie de demarcare intergermana, pana la frontiera landului Brandeburg, care inconjoara Berlinul, potrivit NewsIn.

"Este vorba despre un moment pentru a ne aminti epoca in care Berlinul a fost reunit dupa deceniile de despartire, atat fizica, cat si in spirite" si de a "spune ca astfel de diviziuni nu sunt mai acceptabile in societatea de azi", scrie pe site-ul www.mauer-mob.com.

Operatiunea, organizata de Martin Butler si prezentata drept un proiect artistic sub denumirea "Mauer Mob. 09 Project", urmeaza sa inceapa la ora locala 20.15 (21.15 ora Romaniei) si va dura 15 minute.

Aproximativ 4.500 de persoane erau deja inregistrate luni, fiecare putand sa aleaga exact locul in care doreste sa intre in lantul uman. O numaratoare arata cate locuri mai sunt inca libere intr-un grup sau altul, iar fiecare poate afla cine este vecinul sau vecina sa.

In jurul locurilor istorice ale Zidului, cum ar fi imprejurimile Reichstagului si Poarta Brandeburg, Bernauer Strasse (unde oamenii au fugit in vest aruncandu-se de la ferestrele imobilului in care locuiau), Mauer Park sau Bornholmerstrasse (unul dintre primele posturi de frontiera deschise la 9 noiembrie 1989), niciun "loc" nu mai era disponibil luni in lant.

Operatiunea pare sa se bucure de succes si in randul strainilor: numele a numerosi spanioli, japonezi, italieni, columbieni, americani sau danezi apar pe site, alaturi de cele ale germanilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.