Resturile unei porti a orasului, precum si doua morminte sapate intr-un sant de aparare au fost descoperite pe locul Troiei antice (Turcia actuala) in urma unor sapaturi facute de arheologii germani de la Universitatea Tubingen.
Toate resturile au fost datate ca provenind din Epoca Bronzului Tarziu, in jurul anului 1300 i.H., in asa-numita Troia VI, dupa cum reiese dintr-un comunicat al Departamentului de arheologie al universitatii, relateaza joi Efe, potrivit Agerpres. Descoperirile au fost facute in cursul unei campanii de excavari realizate din iulie si pana in septembrie de o echipa de 44 de oameni de stiinta si experti tehnici din opt tari, coordonati de profesorul Ernst Pernicka, de la Universitatea Tubingen, potrivit Ziua.

Arheologii au reusit, de asemenea, sa demonstreze existenta, in aceeasi epoca, a unui sant de aparare langa un zid, pe o lungime de minimum 900 de metri. Cercetarile s-au dovedit a fi foarte complicate, deoarece ruinele cetatii se gasesc la trei metri adancime, sub cele ale unor constructii din perioadele elenistica si romana ale orasului Ilion. Acest lucru impiedica prospectarile cu aparatura geofizica, desi expertii au reusit sa scoata la lumina o parte a santului de aparare, pe lungimea caruia a fost descoperita o poarta a orasului de care pana atunci nu se stia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.