Potrivit unui sondaj dat recent publicitatii, britanicii sunt unii dintre cei mai neaventurosi oameni, majoritatea admitand ca nu au mai incercat ceva nou in ultima jumatate de an.
Teama de a nu parea caraghiosi sau impactul negativ pe care actiunile lor le-ar putea avea asupra familiei sunt unele dintre motivele pe care le folosesc pentru a-si justifica lipsa aventurii in vietile lor.

Un britanic din 6 nu-si aminteste care este ultima activitate iesita din cotidian pe care au incercat-o in ultima vreme, potrivit noului sondaj realizat de Loteria Nationala.

Studiul condus de catre Centrul de Cercetare Social Issues a scos la iveala si motivele care ii impiedica pe oameni sa mai incerce si lucruri noi. Printre acestea se numara lipsa de timp ori de bani si responsabilitatile familiale, urmate de varsta, sau posibilul impact negativ pe care actiunea l-ar avea asupra partenerului de viata ori familiei. De asemenea, britanicilor le este foarte frica sa nu se faca de rusine in public.

"Noi britanicii nu suntem de loc aventurosi. Multi dintre noi traim inchisi in vietile nostre pline de rutina- incercam sa ne opunem schimbarii si ca rezultat lasam oportunitatile pe toate planurile sa ne scape printre degete", a recunoscut Dr Peter Marsh, membru al CCSI.

Studiile au mai aratat ca cei care sunt pregatiti sa iasa din zona de comfort psihic in care s-au instalat pot simtit beneficiile, foarte repede, informeaza The Telegraph. Aproximativ 33% dintre cei care si-au amintit de un lucru diferit pe care l-au facut in ultima vreme, pot confirma ca acesta a avut un impact pozitiv asupra lor.

"Avem nevoie sa invatam cum sa facem si cele mai mici oportunitati sa apara in viata noastra, pentru ca astfel putem fi pregatiti mai des sa avem parte de schimbarile adevarate si sa le anticipam cand acestea vor aparea in calea noastra", a mai adaugat Dr Marsh.





Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.