Pentru fanii Terminator, o companie axata pe tehnologia militara americana colaboreaza cu Pentagonul pentru a realiza o serie de roboti care vor avea in meniul zilnic si cadavre.
Robotii autonomi se vor hrani pe langa combustibilii conventionali si cu bioenergie, adica vor devora de la ierburi si lemne uscate pana la cadavre, ca un fel de aspiratoare de deseuri.

Primele prototipuri de roboti "sanitari" se limiteaza strict la a se hrani pentru "a trai", dar modelele mai mari si mai evoluate vor indeplini si alte roluri: mijloc de transport pentru soldati, prim ajutor sau rol de combatant ofensiv, potrivit go4it. Se stie ca acest controversat proiect poarta numele de cod EATR (Energetically Autonomous Tactical Robot), dar data la care se va lansa primul 'robotel-zombie' este tinuta secreta.

Robotic Technology Inc. precizeaza ca proiectul a fost demarat inca din 2003 si este sponsorizat de catre Departamentul de Aparare ca un proiect de inovatie ce are ca scop dezvoltarea unei platforme robotice capabile sa reziste pe termen lung unei curse, unei misiuni cu obstacole fara ajutor manual din partea oamenilor si fara alimentare conventionala cu combustibil, cum se intampla in general cu ceilalti roboti.

Sistemul isi obtine energia din colectarea de elemente nutritive: modalitate de subzistenta inspirata de fiintele umane, echivalenta cu mancatul. Acestia cauta hrana, o ingereaza si isi extrag energie din biomasa in mediul inconjurator in care se afla. Sunt insa acceptate si surse de energie conventionala si alternativa precum gazolina, benzina, cherosen, diesel, propan, carbune sau ulei de gatit.

In prezentarea prototipul robotului EATR se precizeaza ca acesta creeaza planuri pe o raza de 50m pe o durata de 24 de ore, scrie Crunch Gear.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.