Italienii au gasit o solutie care sa impace si capra eco si varza: au lansat noul robot, care in curand ar putea fi singurul responsabil de curatenia pe strazile Italiei.
DustBot, robotul minune, in afara de strangerea deseurilor de pe strazi se va ocupa si de masurarea nivelului de poluare din atmosfera, dupa cum informeaza Wired.

Ideea a venit unui grup de cercetatori care a vrut sa testeze o metoda de a inlocui cutia de gunoi cu un robot simpatic care sa poata strange resturile la cerere. DustCart este parte integranta din proiectul de 3.9 milioane de dolari DustBot, care doreste sa foloseasca robotii pentru a imbunatati igiena urbana. In plus "oachesul" robotel eco este dotat cu senzori care pot monitoriza poluantii din atmosfera (cum ar fi nitrogenul sau natriu oxid sulfuric).

Proiectul Dustboat a inceput in 2006 si se preconizeaza ca se va incheia la finele acestui an.

Robotelul DustCart va colecta gunoiul de la usile oamenilor. Intr-o scurta demonstratie facuta de oamenii de stiinta, robotelul suna la usa, dupa care cere un ID de identificare al userului si apoi ia gunoiul. Robotul poate sa clasifice gunoiul si in organic sau neorganic, reciclabil sau nu. Robotul-eco poate evita ostacolele fixe si este dotat cu diferite harti ale mediului inconjurator in care opereaza, iar senzorii il pot ajuta sa evite coliziunile cu celelalte obiecte.

DustCart este in acest moment in stadiul de prototip si nu are inca un timp de reactie foarte buna astfel incat sa supravietuiasca pe strazile aglomerate ale Italiei, mentioneaza cercetatorii, citati de GlobalPost.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.