Oamenii de stiinta s-au gandit sa-i ajute pe politisti in lupta impotriva criminalitatii si sa creeze insectele-robot.
Ryohei Kanzaki, profesor la departamentul tehnologic al Universitatii din Tokyo, a studiat vreme de 30 de ani creierul insectelor si spera sa poate recrea acum varianta lor hibrida. Echipa sa a reusit deja sa faca o serie de progrese spectaculoase in acest sens, "rescriind" circuitul neorologic al fluturelui de matase de sex masculin, astfel incat aceasta sa reactioneze la lumina in loc sa reactioneze la miros, relateaza The Telegraph.

"Pornind de la ideea ca creierul este ca un fel de joc de puzzle, noi am putea reproduce intreaga imagine daca am sti ce forma are fiecare piesa si unde ar trebui plasata. In viitor, ar putea fi posibila recrearea creierului unei insecte cu ajutorul circuitelor electronice. Asta ar conduce la controlarea unui creier adevarat prin modificarea circuitelor sale", a explicat Kanzaki, potrivit Ziua.

Echipa cerectorului nipon a reusit deja sa modifice genetic un fluture de matase de sex masculin, astfel incat acesta sa nu mai reactioneze la miros, ci la lumina, sau sa fie atras de mirosul unei alte specii de fluture. Asemenea modificari ar putea in viitor sa paveze drumul crearii unei insecte-robot, care sa fie de pilda capabila sa detecteze drogurile ilegale, minele, gazele toxice sau oamenii prinsi sub daramaturi de la o departare de mai multi kilometri, adauga The Telegraph.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.