Tomoji Tanabe din Japonia a murit, la finele saptamanii trecute, la varsta de 113 ani, in propria casa, lasand in urma sa 92 de descendenti.
Tanabe suferea de o boala cronica la inima, potrivit rudelor, care au fost alaturi de el pana in ultima clipa, anunta AFP.

"Domnul Tanabe a fost un simbol al orasului Miyakonojo. El a facut fericiti multi rezidenti, orasul nostru fiind recunoscut pentru longevitate datorita lui", a declarat primarul orasului Miyakonojo din sudul Japoniei.

Cand a implinit varsta de 113 ani, pe 18 septembrie 2008, Tanabe a dezvaluit secretul longevitatii: apetit ridicat, dar respectarea unei diete stricte, si bineinteles evitarea alcoolului, a tigarilor si a produselor de tip junk-food.

Tanabe a avut opt copii, 25 de nepoti, 53 de stra-nepoti si sase stra-stra-nepoti.

Japonia se numara printre tarile cu cea mai ridicata rata de viata din lume, fapt atribuit in mare parte dietei traditionale bogate in orez si legume.

Secretul longevitatii: Sa fii nascut in Japonia sau San Marino


Cea mai in varsta persoana din lume este Gertrude Baines, o femeie de 115 ani care locuieste in Los Angeles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.