Comportamentul homosexual este un fenomen aproape universal in lumea animalelor, au constatat cercetatorii in urma unui nou studiu. Imperecherea intre animale de acelasi sex a fost observata la peste 1000 de specii, intre care pinguini, delfini si primate.
Desi poate sa para suprinzator, cercetatorii afirma ca acest fenomen nu este doar intamplator atat de raspandit, el facand parte dintr-o adaptare biologica necesara pentru supravietuirea speciilor, relateaza "The Telegraph" in editia electronica de marti.

Pe insula Oahu din Hawai, aproape o treime dintre populatia Laysan de albatrosi este crescuta de perechi constituite din femele din cauza numarului mult prea mic de masculi. Astfel, cu ajutorul acestor uniuni "lesbiene", populatia de albatrosi reuseste totusi sa prospere. Alte animale intretin relatii homosexuale din motive diferite. Delfini, de pilda, o fac pentru a incuraja coeziunea grupului, in timp ce lacustele fac acest lucru pentru a elimina masculii mai slabi. Potrivit biologului Nathan Baily, de la Univeristatea din Calfornia, si care a scris pe aceasta tema in revista "Trends in Ecology & Evolution", studiile anterioare nu au reusit sa ia in considerare consecintele homosexualitatii in materie de evolutie. "Comportamentul homosexual - de la curtare si imperechere pana la cresterea puilor - reprezinta o trasatura care a fost creionata de selectia naturala, un mecanism de baza al evolutiei care apare in decursul mai multor generatii succesive", a subliniat el.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.