Potrivit statisticilor guvernului britanic, cele 4,3 milioane de camere cu circuit inchis, amplasate in Marea Britanie (una la 14 persoane), nu au contribuit in mod evident la diminuarea celui mai nefast tip de activitate infractionala, violenta.
Aceasta situatie se poate schimba, intr-un mod neasteptat, noteaza publicatia britanica The Economist, citata de Agerpres. Fara ca acesta sa le fie scopul, camerele au adunat un corp urias de date despre cum se comporta oamenii, in special in situatii in care violenta pluteste in aer. Din acest motiv, ele se dovedesc extrem de utile pentru a elabora ipoteze despre comportamentul violent, care altfel nu ar fi putut fi testat stiintific din motive practice sau etice, contribuind astfel la tinerea sub control a violentei.

Unul dintre cercetatorii interesati de aceasta abordare este Mark Levine, psihosociolog la Universitatea Lancaster, specialist in psihologia maselor, in opinia caruia, in pofida comportamentelelor antisociale negative de care acestea sunt acuzate (prin mecanisme care includ presiunea, isteria in masa) ele pot dezamorsa in unele cazuri potentialele conflicte.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.