La scurt timp dupa ce Samsung a dezvaluit primul telefon solar, "Blue Earth", LG, anunta lansarea unui dispozitiv mobil ce functioneaza cu o baterie alimentata de un panou solar, informeaza Ecofriend.
Panoul solar al telefonului LG este amplasat chiar deasupra acumulatorului (in locul capacului) si ca randament se prezinta relativ decent: la 10 minute de expunere la lumina se obtin trei minute de convorbire, potrivit GreenReport.

Noul "Blue Earth", lansat recent de coreenii de la Samsung a dus functiile si caracteristicile operationale ale unui telefon catre o noua era. Acum utilizatorii noului dispozitiv touch-screen pot beneficia de un panou fotovoltaic plasat pe partea inferioara a telefonului care genereaza suficienta energie pentru efectuarea unui apel in orice moment.

Blue Earth este realizat din PCM plastic reciclat, extras din sticle de plastic. Atat aparatul in sine, cat si incarcatorul nu contin substante daunatoare mediului precum beriliul sau bromul. Din acest punct de vedere nu putem spune ca prezinta o noutate deoarece primul telefon din lume, construit exclusiv din sticle de plastic reciclate, este MOTO W233 Renew, prezentat la Consumer Electronic Show (CES) de catre Motorola, in ianuarie, acest an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.