Din cauza secetei, satenii din Kardhod, centrul Indiei, nu reusesc sa-si mai gaseasca sotii, parintii ezitand sa-si condamne fiicele la o viata de munca dura, relateaza Reuters. Unicul put se afla la cativa kilometri de acest sat din statul Madhya Pradesh si femeile sunt nevoite sa mearga mai multe ore zilnic pentru a ajunge la el. Vara, putul seaca, iar aprovizionarea cu apa devine si mai dificila, explica publicatia "Economic Times".

"In zonele rurale, este datoria femeilor sa mearga sa caute apa. Ce parinti ar accepta ca fiica lor sa parcurga mai multi kilometri pentru doua galeti de apa?", se intreaba un sociolog, citat de "Economic Times". Desi la tara casatoriile sunt adesea aranjate inca din adolescenta, aproape 10% din cei 1.200 de locuitori ai satului, cu varste cuprinse intre 25 si 60 de ani, sunt celibatari.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.