Consiliile locale din Marea Britanie recruteaza cetateni dispusi sa isi spioneze vecinii. Atributiile pe care "spionii" le vor avea includ denuntarea celor care arunca gunoi pe jos, a celor care murdaresc spatiile verzi si chiar a oamenilor care nu isi sorteaza corect gunoiul.
"Voluntarii mediului", supranumiti "spionii mediului", vor avea ca responsabilitate incurajarea vecinilor in activitatea de reducere a cantitatii de gunoi menajer.

Miscarea vine in ajutorul ce­tatenilor care deja au primit amenzi in valoare de o suta de lire din cauza ca arunca prea mult gunoi sau nu au urmat regulile reciclarii. Propunerea ingrozeste familiile britanice care cred ca se indreapta astfel spre o societate de tip Big Brother, mai ales dupa ce membrii consiliului si societatile de paza private au primit mai multa putere din partea primariei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.