Circa 3.500 de agricultori, membri ai Federatiei Agrostar si ai altor asociatii din domeniu, vor picheta marti sediul Guvernului, cerand achitarea subventiilor restante din 2009 si rezolvarea problemei reducerii accizei la motorina, a declarat presedintele Federatiei Agrostar, Niculae Stefan.

Astfel, potrivit liderului Agrostar, circa 3.500 de agricultorii, care vor aduce cu ei zece tractoare, vor protesta in Piata Victoriei intre orele 12-14.

"Cerem achitarea subventiilor restante din agricultura pentru 2009, rezolvarea problemei reducerii accizei la motorina, a carei aprobare din partea CE va mai dura inca cel putin sase luni, cerem masuri clare pentru combaterea evaziunii fiscale din domeniu si pentru accesarea fondurilor europene", a spus Niculae Stefan, citat de agentia de presa NewsIn.

Alaturi de membrii Agrostar vor fi si agricultori inscrisi in Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania, ai Ligii Utilizatorilor de Apa din Romania, din Patronatul Crescatorilor de Porci, cat si din Asociatia producatorilor de produse bio.

Programul lui Boc de reducere a cheltuielilor nu este unul viabil

"Este un program neviabil. Noi asteptam sa vina cu un program care sa reduca numarul ministerelor, sa reduca personalul din cabinete, sa taie din costurile cu masinile puse la dispozitia angatilor ministerelor, precum si reducerea numarului de agenti din subordinea ministerelor, create pe criterii politice, care aduc costuri importante", a explicat Niculae Stefan.

Acesta a adaugat ca abia dupa ce programul ar fi continut aceste prevederi, ar fi putut fi completat si cu reduceri ale pensiilor.

"Este un program incomplet, abia dupa ce ar presupune toate aceste reduceri, ar putea sa ceara si un sacrificiu pensionarilor. In forma in care este acum nu va avea niciun succes", a precizat liderul Agrostar.

Presedintele Traian Basescu a declarat joi ca nu vor fi majorate TVA si cota unica, dar ca incepand de la 1 iunie va fi redus cu 25% fondul de salarii din administratia centrala si locala, fiind previzibila si o reducere a pensiilor cu 15%, precum si taierea drastica a unor subventii. De asemenea, si ajutorul de somaj va fi redus cu 15%.

Citeste si:
Veste bună pentru români! Crește indemnizaţia de şomaj de la 1 martie
Veste bună pentru români!...

Cititi si: Ponta: Miscarile de strada sunt singura solutie

Studentii ies in strada pentru majorarea burselor

Dascalii protesteaza din nou


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.