Presedintele PSD Victor Ponta a declarat duminica seara ca, daca Traian Basescu ar chema partidele la consultari, social-democratii nu vor participa, deoarece nu vor sa joace intr-un teatru "prost", opinand ca miscarile de strada sunt "singura solutie" ca Executivul sa faca ceva.

"Cine a guvernat din decembrie 2004 incoace spunandu-ne ca vom starpi coruptia, ca vom trai bine si ca reformeaza statul? Presedintele Traian Basescu. De sase ani guverneaza Romania. O spun foarte des pentru ca, mereu cand vorbeste, am impresia ca e liderul Opozitiei sau ca a castigat alegerile acum, azi si a iesit seara la televizor si a spus ce are de facut. Nu! El conduce de sase ani Romania, nu altcineva", a spus Ponta la Antena 3, intrebat cine este vinovat pentru situatia actuala.

Intrebat daca PSD va merge la Cotroceni daca presedintele Basescu organizeaza consultari, Ponta a raspuns negativ. "Nu mergem. Cum? Cand ne-a anuntat joi ce face sa ne cheme peste o saptamana sa ne consulte? Eu am respectat functia de presedinte, am mers la acele consultari constitutionale, dar ca sa ne facem ca jucam intr-un teatru prost, nu participam", a precizat social-democratul, transmite NewsIn.

De asemenea, Victor Ponta a reafirmat ca PSD nu va intra la guvernare cu PDL. "Nu intram la guvernare cu PDL si cu Traian Basescu (...) Oricum dl. Basescu nu face gesturi marete. Daca vrea, sa faca gestul maret, sa facem alegeri si oamenii sa decida cine trebuie sa guverneze. De la Traian Basescu nu mai primesc nici un cadou otravit. L-am primit in 2008 si platim cu totii pentru asta", a mai declarat el.

Presedintele PSD mai crede ca miscarile de strada sunt "singura solutie" ca acest Guvern sa faca ceva. "Da, cred ca este singura solutie. Altfel, acest Guvern si aceasta majoritate, sunt atat de nesimtite - si folosesc acest termen inventat de Emil Boc pentru ca i se potriveste - incat numai de frica vor face ceva", a explicat Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.