Membrii Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR) din 11 centre universitare vor iesi in strada zilnic, de luni pana vineri, pentru a cere majorarea burselor si cresterea bugetului pentru tabere.

Timp de o saptamana, studentii vor picheta sediul Ministerului Educatiei din Capitala, intre orele 13.00 si 14.00, pentru a cere demisia ministrului Daniel Funeriu, in timp ce in centrele universitare din Craiova, Iasi, Bacau, Timisoara, Resita, Brasov, Galati, Petrosani, Ploiesti, Targoviste si Targu Jiu vor fi organizate mitinguri de amploare, relateaza newsIn.

Studentii sunt nemultumiti de faptul ca ca ministrul Educatiei a refuzat sa semneze protocolul in care erau prevazute revendicarile cu privire la taberele, bursele si creditele pentru studenti. “Nu mai avem incredere in acest minister a carui conducere a adoptat binecunoscuta tactica de a face promisiuni si demagogie politica. Studentii, viitorul acestei tari, merita in primul rand respect si sustinere din partea Ministerului Educatiei, pe ei nu-i intereseaza culisele unei politici murdare. Ministrul Funeriu a dovedit inca o data ca minciuna este punctul forte al actualei conduceri a Ministerului Educatiei, si prin urmare, nicio intelegere nu poate fi pecetluita printr-o strangere de mana, asa cum se intampla pe piata diamantelor - exemplul preferat al domnului Petru Daniel Funeriu”, a declarat Ion Poenaru, presedinte Uniunii Nationale a Studentilor din Romania.

Protestele UNSR au inceput pe 15 martie, cand studentii au pichetat sediul Ministerului Educatiei, insa au suspendat actiunile dupa doar o zi de protest, dupa ce au discutat cu Daniel Funeriu semnarea unui protocol cu revendicarile lor. Reprezentantii Uniunii anuntat la acea vreme ca daca protocolul nu va fi semnat si respectat de catre Ministerul Educatiei, vor recurge din nou la proteste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.