Actiunile de protest vor dura doua saptamani, potrivit secretarului general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Liviu Marian Pop. Sindicalistii din educatie sunt nemultumiti proiectul Legii Educatiei Nationale, dar si re reducerea fondului de salarii pentru bugetari.

Sindicatele din educatie vor picheta Palatul Parlamentului pe 11, 12, 13, 18, 19 si 20 mai, intre orele 10.30 - 12.30, la proteste urmand sa participe aproximativ 200 de profesori zilnic, potrivit secretarului general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Liviu Marian Pop.

Potrivit acestuia, sindicatele erau hotarate sa organizeze pichetarile inca de saptamana trecuta, pentru nemultumirile legate de proiectul Legii Educatiei Nationale, insa recent s-au adaugat si nemultumirile legate de reducerea fondului de salarii pentru bugetari cu 25%, potrivit NewsIn.

"Noi ne tinem de graficul de proteste pe care l-am anuntat, inclusiv cu greva generala in invatamant, la final de an", a declarat Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea, dupa discutiile cu seful statului purtate la Palatul Cotroceni. Protestele urmeaza sa inceapa, probabil, saptamana viitoare.

Liderul FSLI a precizat faptul ca seful statului si-a aratat sustinerea pentru ca titularizarea in invatamant sa nu fie pe post, ci sa fie la nivel local, la nivelul judetului. "Acesta este un lucru in care domnia sa si-a aratat sustinerea fara rezerva. De asemenea, am ridicat si problema finantarii per capita a unitatilor de invatamant private. Aici, a ramas in suspensie, urmeaza sa se mai consulte. Iar cea de-a treia problema era cea legata de Consiliul de Administratie, la care, dupa cum stiti, Comisia de invatamant a aprobat, ieri, la Camera Deputatilor, ca aceasta sa fie 50% cadre didactice, 50% elevi, deci nu mai este o problema", adaugat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.