Guvernul a primit o informare din partea Comisiei Europene (CE) in care se arata ca platile pentru cererile aferente Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) vor fi reluate in perioada imediata, documentul fiind analizat in sedinta de marti a Executivului.

"Nota de informare indica reluarea platilor pentru POSDRU", au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, saptamana trecuta, ca asteapta confirmarea de la CE privind reluarea platilor in cadrul POSDRU si a adaugat ca, deocamdata, nu exista o iminenta a altor suspendari sau intreruperi de plata.

"Sper ca in scurt timp sa avem vesti de la CE. Asteptam confirmarea de la CE", a spus Orban, referindu-se la reluarea platilor in cadrul POSDRU.

Fonduri europene de 3,5 mld. euro, suspendate de pe lista Romaniei

Ministerul Afacerilor Europene a primit, la 20 februarie, scrisoarea oficiala a Comisiei Europene prin care este anuntata intreruperea termenului de plata pentru cererile aferente Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

DG EMPL a mentionat, la momentul luarii deciziei de intrerupere ca, in Raportul anual de control 2011, Autoritatea romana de audit a identificat unele deficiente majore ale sistemului de management si control al Programului operational dezvoltarea resurselor umane. Aceste deficiente se refera la procedurile de selectie a proiectelor si la cele de verificare de prim nivel.

In conformitate cu prevederile Regulamentului pentru fondurile structurale, aceste deficiente duc la o intrerupere a termenului pentru plata cererilor transmise de statul membru la Comisie pentru o perioada maxima de 6 luni. Intreruperea termenului de plata nu afecteaza implementarea proiectelor, pentru care Autoritatea de management poate continua sa faca plati.

Citeste si: Problema fondurilor europene: Se fura mai multi bani decat se atrag

Citeste si:
Război Israel-Hamas/Ursula von der Leyen: „Aclamarea teroriștilor...
Război Israel-Hamas/Ursula...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.