Ministerul Afacerilor Europene a primit scrisoarea oficiala a Comisiei Europene prin care este anuntata intreruperea termenului de plata pentru cererile aferente Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

"Nu este o surpriza, ministrul Orban anuntase acest lucru, iar scrisoarea oficiala a fost primita", a spus Suciu.

Valoarea totala a programului POSDRU, de dezvoltare a resurselor umane, este de 3,5 miliarde de euro, scrie realitatea.

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania a anuntat, vineri, ca Directorul general al DG pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale din cadrul CE va emite o decizie de intrerupere a termenului de plata pentru cererile in curs din POSDRU.

DG EMPL mentioneaza ca, in Raportul anual de control 2011, Autoritatea Romana de Audit a identificat unele deficiente majore ale sistemului de management si control al Programului operational dezvoltarea resurselor umane, informeaza MEDIAFAX. Aceste deficiente se refera la procedurile de selectie a proiectelor si la cele de verificare de prim nivel.

Retail jobs


In conformitate cu prevederile Regulamentului pentru fondurile structurale, aceste deficiente duc la o intrerupere a termenului pentru plata cererilor transmise de statul membru la Comisie pentru o perioada maxima de 6 luni. Intreruperea termenului de plata nu afecteaza implementarea proiectelor, pentru care Autoritatea de management poate continua sa faca plati.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, luni, ca nu exclude sa mai apara si alte "accidente" de genul intreruperii de catre Comisia Europeana a platilor pentru POSDRU.


Citeste si:
Toate clădirile noi din UE ar putea fi dotate cu panouri solare
Toate clădirile noi din UE ar...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.