Premierul Emil Boc a afirmat ca Romania are doua alternative la situatia economica actuala, in perspectivele anului viitor.

Prima si poate cea mai sumbra dintre ele se refera la intrarea in incapacitatea de plata a Romaniei: “De a merge pe mana populismului si de a promova lucruri care nu au acoperire economica, pe fondul anului electoral, sau de a merge pe mana Opozitiei si de a mari bugetul pentru 2012 cu 4%. Atunci consecintele ar fi imposibilitatea finantarii deficitului si deschiderea drumului catre default (n.r - insolventa)”.

  • Cuvintele de ordine ce caracterizeaza bugetul pe 2012 sunt: prudenta, responsabilitate, investitii si locuri de munca.

O a doua alternativa, de data aceasta pozitiva pentru Romania, ar fi continuarea actiunilor incepute in acest an, cu responsabilitate si prudenta.


“Responsabilitate, vigilenta si prudenta, astfel putem consolida situatia actuala. Romanii au facut sacrificii uriase pentru a salva tara de la colapsul economic si intrarea in incapacitate de plata. Romanii au facut asta si nu politicienii si am ajuns astfel, la o crestere economica de pana la 2% si un deficit bugetar de 4,4% care poate fi finantat”, a mai subliniat Boc.

Tot legat de acest subiectul, premierul a explicat ca nu se va propune pentru anul viitor Parlamentului un buget cu tenta populista pentru ca “ar fi pacat acum pentru un vot in plus sa sacrificam aceasta siguranta economica a Romaniei”.

" Impreuna cu presedintele Basescu am stabilit ca Romania trebuie sa ramana ferma pe solutii nepopuliste, neelectrorale si doar cele are au sustinere din punct de vedere economic. Ne propunem sa conservam ce avem si sa pornim cu un buget care sa ne fereasca de mai rau, daca lucrurile se vor imbunatatii la UE asta o sa se vada si in economia noua. Paza buna trece primejdia rea", a mai declarat premierul Emil Boc.

  • Bugetul porneste de la un deficit bugetar de 1.9%
  • Cresterea economica prognozata 2,1%
  • Se pastreaza obiectivul aderarii la euro 2012
  • Datoria publica va fi mentinuta sub control
Citeste si:
Cum să iei cele mai bune decizii atunci când investești pe piețele...
Cum să iei cele mai bune...

Avantajele Romaniei in prezent:

  • Una dintre cele mai mici datorii publice din PIB din Europa. Doar patru tari se claseaza sub tara noastra in clasamentul datoriilor externe,
  • Deficitul bugetar este de sub 3%
  • Inflatia revine in limite controlabile
  • Romania are, conform Eurostat, cel mai mare procent alocat investiiilor.
Citeste si : 2012: Dupa buget, coane! Impartirea banilor pe ministere si institutii

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.