Are o avere estimata la aproape un miliard de euro si tine fraiele unui grup cu o traditie de peste 60 de ani pe piata energetica europeana. Daniela Veronica Gusa de Dragan, vaduva lui Iosif Constantin Dragan, a decis ca ButanGas Group are de un suflu nou, sub "marca" Veroniki Holding. Care au fost motivele reorganizarii grupului ButanGas si cum se vede criza europeana de la sediul holdingului din Italia, aflati din interviul urmator.

Veronica Dragan, 37 de ani, a preluat conducerea ButanGas Group in urma cu aproape 10 ani, ea coordonand si business-urile din cadrul Dragan Group. In august 2008, dupa moartea lui Iosif Constantin Dragan, fondatorul ButanGas, Veronica Dragan a devenit cea mai bogata romanca. Potrivit clasamentului Forbes Romania de anul acesta, Veronica Dragan are o avere estimata la circa 900 de milioane de euro.

  • La inceputul lunii acesteia, ati anuntat, printr-un comunicat de presa, restructurarea grupului ButanGas sub "aripa" Veroniki Holding. Care sunt principalele motive pentru care ati demarat procesul de restructurare a grupului ButanGas? Cat de mult sunt aceste motive legate de criza?
Veronica Dragan: Nu este nicio legatura cu criza economica, este doar un plan de reorganizare pe care si alte companii il experimenteaza in mod normal.

[Incepand cu noiembrie 2010, ButanGas SpA, liderul companiilor grupului ButanGas, a devenit subsidiara a Veroniki Holding SpA. Anuntul privind restructurarea grupului a fost facut pe 1 decembrie, in contextul numirii unui nou director general al Butan Gas Romania. "Numirea lui Gabriel Stoicescu in functia de director general al ButanGas Romania este un element de continuitate a procesului mai amplu de restructurare a grupului la nivel international, inceput astazi, prin constituirea societatii Veroniki Holding SpA, o structura de coordonare stategica, tehnica si financiara a societatilor controlate"].

  • Cat timp va dura procesul de restructurare?
Veronica Dragan: Procesul de reorganizare s-a incheiat odata cu deschiderea statiei de la Contesti.

[Este vorba despre o statie de imbuteliere si stocare a gazului petrolier lichefiat (GPL), amplasata in localitatea Contesti, din judetul Dambovita, care presupune o investitie totala de 16 milioane de euro. Stocarea gazului se face in patru rezervoare de 1.000 de metri cubi fiecare, iar statia este, potrivit aprecierilor oficialilor ButanGas, cea mai moderna din sud-estul Europei.]

Citeste si:
Interviu cu Lucian Gheorghe, românul care antrenează creierul...
Interviu cu Lucian Gheorghe,...

  • Pe parcursul acestui proces de reorganizare, care este rolul holdingului Veroniki? De ce ati decis sa creati aceasta companie?
Veronica Dragan: Veroniki Holding este o organizatie de management, conceputa pentru a impulsiona si intari sinergiile din interiorul grupului prin definirea unei singure viziuni strategice. Am decis sa constituim acest nou holding pentru a duce mai departe infaptuirile si viziunea prof. dr. Giuseppe Constantino Dragan (Iosif Constantin Dragan, fondatorul ButanGas - n. red.). Veroniki Holding va gestiona intreaga activitate a grupului.

  • Mai exact, care sunt principalele obiective pe care doriti sa le atingeti prin restructurarea ButanGas?
Veronica Dragan: Obiectivele care tin de activitatea principala (core business - n. red.) nu vor fi modificate de acest proces reorganizational. Energia regenerabila va fi adaugata acestor obiective.
Citeste si:
Simona Halep a acordat primul interviu după divorț: „Sfatul meu...
Simona Halep a acordat primul...

[Pe langa activitatile de baza din domeniul distributiei de GPL, grupul Veroniki detine si Verowind SRL, o noua companie cu activitati pe piata energiei eoliene. In Constanta, grupul patronat de Veronica Dragan a investit 40 de milioane de euro intr-un parc eolian cu o capacitate instalata de 25 MW.]

Citeste integral interviul cu cea mai bogata femeie din Romania pe wall-street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.