Ford a prezentat la Salonul Auto de la Londra cea mai economica masina din gama sa pentru Europa.

Divizia europeana a celor de la Ford a prezentat la Londra versiunea Fiesta ECOnetic, model catalogat ca fiind cel mai economic produs de Ford si cel mai ecologic din segmentul sau.

Fiesta ECOnetic - cea mai economica masina de la FordFiesta ECOnetic este o versiune mai speciala a modelului de serie, dotata cu aceleasi propulsor turbodiesel de 1,6 litri si 90 CP. Modificarile insa sunt insemnate. In primul rand masina a fost optimizata din punct de vedere aerodinamic. Inaltimea mai redusa, capacele speciale ale rotilor si repere usor ajustate pentru a permite curgerea optima a aerului au permis obtinerea unui coeficient aerodinamic mai bun. In ceea ce priveste partea mecanica, Ford a operat modificari la nivelul electronicii motorului, iar raportul final al transmisiei a fost marit. Atat uleiul motorului cat si cel al cutiei de viteze sunt unele speciale, cu vascozitate redusa, produse de BP. Nu in ultimul rand, pneurile sunt dezvoltate special pentru o rezistenta la inaintare cat mai redusa.

Rezultatele
Fiesta ECOnetic - cea mai economica masina de la FordFiesta ECOnetic are un consum mediu de doar 3,7 l/100 km, iar emisiile de CO2 sunt de 98 grame/km. Consumul extraurban este de 3,2 l/100 km.

Ford afirma ca, fata de generatia veche a modelului Fiesta, echipata cu acelasi TDCI de 1,6 litri si 90 CP, noul Fiesta ECOnetic genereaza o economie de 160 de litri de motorina pe parcursul a 20.000 km. Si, pentru ca vorbim de un diesel, acesta economie poate fi obtinuta pe parcursul unui an, sau chiar intr-o perioada mai mica de timp.

Fiesta ECOnetic - cea mai economica masina de la FordInca o parte buna este ca aceste modificari nu s-au facut in detrimentul performantelor. Fiesta ECOnetic accelereaza de la 0 la 100 km/h in 12,3 secunde si atinge o viteza maxima de 178 km/h.

Fiesta ECOnetic va fi disponibil in Europa incepand cu toamna acestui an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.