Auto 28 Iunie 2010 00:05
Constructorul nipon ar putea trece la tehnologia hibrida pentru inlocuitorul celebrei Honda S2000.

Fie ca ne place sau nu, tehnologia hibrida incepe sa-si faca simtita prezenta si in segmentul masinilor sport. Tot mai multi constructori incearca sa combine motoarele clasice cu cele electrice pentru a obtine performante dinamice bune, dar si economie de combustibil si implicit noxe mai reduse.

Si alte schimbari sunt programate pentru acest model programat sa debuteze peste cativa ani. Platforma tehnica ar urma sa fie una modificata a modelului Jazz, iar motorul va fi montat central, pentru o distributie ideala a greutatii. Caroseria va fi facuta in mare parte din aluminiu, asa ca masina va avea avantajul unei greutati reduse.

Desi nu se cunosc cifrele noului motor care va fi cuplat cu unul electric este de asteptata ca, in conditiile unei puteri maxima mai mici decat cea a motorului lui S2000, timpul de accelerare (0 - 100 km/h in 6 secunde pentru S2000) sa fie pastrat.

Honda S2000 a fost retrasa din productie anul trecut dupa 10 ani de cariera in care a incantat foarte multi pasionati de roadstere pure. Piesa de rezistenta a masinii este motorul aspirat, de 2 litri, pe care niponii l-au "convins" sa produca 240 CP la o turatie foarte mare - 9.000 rpm.

Sursa: Autocar


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.