BMW a primit un premiu important la Detroit, tocmai pentru tehnologia diesel, pe care incearca sa le-o impuna si americanilor.

BMW a primit Premiul Ward’s 10 Best Engines pentru revolutionarul propulsor BMW Advanced Diesel, cu capacitatea de 3,0 litri, in cadrul unei festivitati ce a avut loc la Salonul Auto International de la Detroit. Pentru gama de modele a anului 2010 si pentru al doilea an consecutiv, motorul diesel cu sase cilindri in linie si tehnologie twin-turbo secventiala a fost ales pe lista "10 Best Engines" de catre membrii juriului Ward’s AutoWorld. Pentru a ocupa un loc pe lista "10 Best Engines", un motor trebuie sa inregistreze punctaje ridicate in ceea ce priveste puterea, cuplul, rafinamentul, tehnologia si datele comparative. Aceasta distinctie este si mai valoroasa in contextul in care producatorii premium fac eforturi importante in ultima perioada pentru a deschide piata Americana catre tehnologia diesel.

"Anul trecut, cand am primit acest premiu pentru ceea ce era noul motor BMW Advanced Diesel, nimeni nu putea prevedea cu certitudine cati americani vor adopta un populsor BMW Diesel in lunile ce aveau sa urmeze", a declarat Hans Hohenner, director general Dezvoltare Transmisii in cadrul BMW Group. "Acum sunt deosebit de incantat sa spun ca motorul Advanced Diesel cu sase cilindri dispusi in linie se afla in echiparea a 30% din toate modelele BMW X5 vandute in SUA in luna decembrie 2009. Americanii descopera magia noi generatii de motoare diesel si, fata de acum un an, propulsoarele diesel au un avant fantastic in ceea ce priveste cota de piata."

BMW 335d TouringRealizat integral din aluminiu, motorul BMW Advanced Diesel cu sase cilindri dispusi in linie cu o capacitate de 3,0 litri si twin-turbo, ofera performantele unui model V8, combinate cu eficienta unui propulsor cu patru cilindri: o putere de 265 CP si un cuplu de 577 Nm. Datele EPA de eficienta ale modelului BMW 335d Sedan (gama de modele 2010) sunt de 10,23 litri/100 km - urban, respectiv 6,53 litri/100 km - extraurban. Acceleratia de 0 - 100 km/h se realizeaza in 6,0 secunde. Aceste date transforma modelul BMW 335d Sedan in cel mai rapid automobil cu propulsie diesel ce este disponibil pe piata din SUA.

Citeste si:
Test drive Relaxat - Mazda MX30
Test drive Relaxat - Mazda MX30

De asemenea, este cel mai eficient model BMW care a fost comercializat vreodata in Statele Unite ale Americii. Pe langa modelul 335d Sedan, motorul BMW Advanced Diesel este disponibil si la X5 xDrive35d din segmentul Sports Activity Vehicle, care inregistreaza o acceleratie 0-100 km/h in 6,9 secunde si are un consum extraurban de 9,05 litri/100 km.

Sursa: BMW


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.