Jurnalistii americani ne dezvaluie un top 10 al celor mai bune.. frane. Iata la ce distante s-a ajuns si ce model reuseste sa opreasca cel mai repede.
Franele unei masini sunt la fel de importante ca si motorul ei. De fapt, mai importante, pentru ca in nici un caz nu mori daca nu ajungi foarte repede la 100 km/h. In schimb, poti s-o patesti rau, uneori, pentru doar un metru distanta de franare in plus…

Eu nici nu inteleg de ce unii constructori insista pe tamburi pentru rotile spate.
Ok, costuri mai mici, dar cat o costa in plus un set de discuri? Nu de alta, dar e dovedit ca discurile sunt mult mai eficiente decat tamburii. Si atata vreme cat Oltcit-ul avea discuri pe toate rotile, inca din anii ’80, de ce n-ar avea acelasi lucru, de exemplu, un Opel Corsa, productie 2011?

In fine, am divagat, ceea ce vreau sa va spun se refera la extrema de sus.
Cele mai performante sisteme de franare pentru masini de strada. Vorbim tot de discuri, dar nu unele... citeste continuarea pe Motorstory.ro!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.