Alfa Romeo a intarziat mult prea mult cu un inlocuitor pentru modelul 147, dar asteptarea a meritat. Asta pentru ca noua Giulietta arata extrem de bine si promite si alte surprize, la nivel tehnic. Vorbim despre masina care trebuie sa infrunte concurenta modelelor Golf si Astra, principalii actori ai clasei compacte.
Pe langa faptul ca arata cum masinile germane nu vor arata - probabil - niciodata, Giulietta vine cu o noua platforma, care implica noi suspensii si un nou sistem de directie. Ca intotdeauna, Alfa va incerca sa atraga prin sportivitate. Italienii spun ca Giulietta ofera si un bun nivel de confort, insa este clar ca accentul s-a pus pe o tinuta de drum sportiva.
In acest sens, sistemul DNA este prezent in echiparea de serie, acesta modificand raspunsul motorului, directiei si diferentialului in functie de cerintele soferului, adaptate la conditiile de drum.
Gama de propulsoare este una completa si la momentul lansarii (luna viitoare) va fi formata din 4 motoare toate, turbo, doua pe benzina si doua diesel. Cel mai mic motor pe benzina este cel de 1,4 litri, turbo, care produce 120 CP. Acelasi mtoor, dar echipat cu tehnologia MultiAir este oferit si in versiune de 170 CP. Pentru fanii diesel-urilor exista propulsorul de 1,6 litri si 105 CP, ca motorizare de baza diesel si cel de 2 litri si 170 CP pentru clientii cu apetit pentru putere mai mare. Este foarte probabil ca Alfa sa vina si cu un motor intermediar intre aceste doua diesel-uri, pentru diferenta dintre ele este prea mare.
Ulterior va debuta si motorul care va face din Giulietta un hothatch pe masura lui Golf GTI, Renault Megane RS si posibil viitoarea Astra OPC. Italienii vor oferi masina cu un motor de 1,75 litri, turbo, care produce 235 CP si 340 Nm/1.900 rpm. Italienii spun ca acesta este motorul cu cea mai mare putere litrica din istoria Alfa - 134 CP/litru.
Toate motoarele vor fi echipate, standard, cu o cutie manuala cu 6 trepte. Pentru versiunile de 170 CP (benzina si diesel) va fi disponibila ulterior o cutie de viteze cu dublu ambreiaj.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Boon, platforma unde colegii vând produse între ei și totul se duce la ONG-uri
Sursa: green.start-up.ro
-
Furnizorul produselor Nike, în atenția Concurenței: ce nereguli au găsit...
Sursa: retail.ro
-
Antreprenorii citesc: recomandări de lectură de la Florin Vișa
Sursa: start-up.ro
-
Top 10 rețete de preparate tradiționale românești pentru masa de Crăciun -...
Sursa: garbo.ro
-
Aderarea la Schengen în cifre. PIB ar putea crește cu 1-2% anual
Sursa: futurebanking.ro
-
Scapă de herpes în câteva ore - Tratament rapid și eficient
Sursa: kudika.ro
-
GALERIE FOTO | Renault arată că un constructor auto mai poate avea suflet și...
Sursa: wall-street.ro