Auto 11 Martie 2014 10:02
In cel mai recent studiu realizat de revista Auto Zeitung (editia 6/14), 12 modele de anvelope de vara au fost testate, luandu-se in calcul 13 criterii.

Cu un scor de 137 de puncte dintr-un maxim posibil de 150, anvelopa ContiSportContact 5 a ocupat prima pozitie. "La fel de capabila atat pe carosabil ud cat si pe carosabil uscat, castigatorul nostru – anvelopa Continental SportContact 5 – combina viteza mare cu siguranta totala in orice situatie." - spun reprezentantii revistei.

Anvelopele care au fost testate vin de la producatori europeni, americani, dar si asiatici. Dupa primele teste pe carosabil ud, anvelopa dezvoltata la centrul de cercetare de la Hanovra ocupa primul loc cu 44 de puncte. La urmatoarele teste, efectuate pe carosabil uscat, anvelopa ContiSportContact 5 a obtinut de asemnea rezultate de top. Echipa editoriala lauda "distanta cea mai mica de franare, rezerve de siguranta, viteza atinsa dar si rezistenta mica la rulare".

Jurnalistii au parcurs in jur de 1,400 km in timpul acestor teste, iar anvelopele au fost montate pe un autoturism BMW 320i Efficient Dynamics Edition. La masuratorile distantei de franare pe carosabil ud sau uscat, franarea a avut loc de la o viteza de 100 km/h. Diferentele cele mai vizibile intre diferiti producatori au fost mai ales la probele pe carosabil ud.

Si revista AutoBild a publicat rezultatul testelor realizate pe anvelope de vara cu dimensiunea 225/50 R 17. Distanta de franare a 50 de modele de anvelope a fost testata atat pe carosabil ud cat si pe carosabil uscat la primul set de teste. In urma testului, doar 15 modele s-au calificat mai departe. Expertii au descris rezultatul obtinut de anvelopa ContiSportContact 5 ca fiind "exemplar". Cu o distanta de franare de doar 35.4 metri pe carosabil uscat si doar 47.5 metri pe carosabil ud – ambele masurate de la o viteza de 100 km/h – anvelopa dezvoltata la Hanovra a trecut cu usurinta in etapa urmatoare.

Citeste si:
Am vizitat laboratoarele Continental din Iași: aici, românii vor...
Am vizitat laboratoarele...

Anvelopa ContiSportContact 5 a impresionat si in cea de-a doua parte a testului obtinand calificative de top la manevrabilitatea pe carosabil ud si uscat, dar si un timp excelent la tura executata pe circuitul circular precum si rezultate bune la rezistenta la rulare. Expertii au descris anvelopa ContiSportContact 5 dupa cum urmeaza: "Performante de top atat pe carosabil ud cat si pe carosabil uscat, distante mici de franare atat pe carosabil ud cat si pe carosabil uscat, randament kilometric mare, rezistenta mica la rulare."

Anvelopa Altimax UHP din gama de produse General Tire, de asemenea produsa de Continental, a trecut de asemenea de testele de franare pe carosabil ud si uscat, obtinand calificativul "bine" per total. Vehiculul pe care s-au efectuat testele a fost un BMW seria 3.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.