Japonia este o tara exotica pentru noi in toate sensurile, insa acolo gasesti cel mai bine preparat peste Fugu (sau “porc de rau”). El este un peste cu totul deosebit, care daca nu este gatit cum trebuie si mancat la timp, este mortal. Aceasta experienta pe langa aventuroasa, este pe atat de periculoasa, pe cat de excentrica
Acesta traieste in apele Japoniei si este renumit in toata lumea pentru toxicitatea sa mortala. Cu toate acestea,
nu putini sunt cei care platesc mici averi pentru a-l savura si a "simti" senzatii tari.In Japonia si in alte cateva tari, modul in care poate fi gatit este reglementat prin lege si doar cativa maestri bucatari sunt autorizati sa-l gateasca, doar dupa ce au fost instruiti riguros. Se pare ca doar o treime dintre bucatarii care incep cursurile reusesc sa ia certificatul de absolvire, scrie
csid.ro.
Fugu contine tetrodoxina, in special in ficat si piele. Otrava actioneaza asupra muschilor care sunt paralizati in timp ce victima este constienta. Moartea survine in urma asfixierii, iar antidotul impotriva ei nu s-a gasit inca, potrivit
ghid-culinar.ro.
Asta nu inseamna ca Fugu nu este o delicatesa. Secretul pregatirii lui este indepartarea cu atentie a partilor care contin aceasta toxina.