Un barbat de 39 de ani si o adolescenta de 14 ani au fost atacati, luni dimineata, de un urs in fata unui bloc din Fagaras. Ambii au ajuns la Spitalul Municipal din oras, dar sunt constienti si nu au rani grave.

Ursul coborase din padure ca caute mancare in containerul aflat la 50 de metri de un bloc de pe strada Campului din Fagaras.

O fata de 14 ani care mergea catre scoala a fost atacata de animal, iar un barbat de 39 de ani a sarit sa o ajute. Cei doi au fost raniti, dar sunt in afara oricarui pericol.

Tipetele celor doi au speriat animalul, inainte ca ranile sa devina foarte grave. Ursul a fugit, iar barbatul a sunat la 112, ambii fiind transportati la Spitalul Municipal din Fagaras.

Potrivit reprezentantului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, Ciprian Sfreja, barbatul a suferit cateva zgarieturi, iar fata de 14 ani o plaga muscata la nivelul soldului stang si zgarieturi la umar.

Pacientii sunt la spital pentru ca ranile sa fie dezinfectate si curatate, dar sunt in afara oricarui pericol. Barbatul nu va ramane internat si este posibil ca spre seara si fata sa poata pleca acasa.

Ursul este cautat

Ursul este cautat de vanatori, a anuntat primarul localitatii, Gheorghe Sucaciu, care considera ca ”ursii care sunt agresivi trebuie recoltati, nu relocati”. Medicii au stabilit ca barbatul ranit nu necesita internare, iar adolescenta mai ramane deocamdata sub supraveghere.

Potrivit primarului din Fagaras, Gheorghe Sucaciu, mai multe echipe de vanatori cauta ursul care a atacat doi oameni in aceata dimineata, scrie News.ro.

„Echipele sunt pe teren in cautarea ursului. Am informat si Prefectura si vom lua masuri. Eu cred ca ursii care sunt agresivi trebuie recoltati, nu relocati. Nu doar in cartierul Campului au coborat ursi, ci si in carterul Combinat“ a spus primarul din Fagaras.

Chiar saptamana trecuta, Ocolul Silvic din Fagaras a cerut Agentiei pentru protectia Mediului recoltarea unui urs care a coborat in zonele locuite.

Citeste si:
Violeta Bănică trăiește fiorii dragostei. Cine este iubitul...
Violeta Bănică trăiește...

Si Regia Padurilor Kronstadt a depus cerere pentru recoltarea a cinci ursi, trei care coboara in Cartierul Racadau si in zona Bunloc si alti doi care au fost vazuti la Jibert si Sercaia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.