Social 7 Iulie 2017 00:04
Inspectori Antifrauda de la ANAF au mers, joi, in control in redactia Rise Project. Liderul PSD, Liviu Dragnea, vizat de mai multe anchete ale jurnalistilor Rise, a transmis un comunicat de presa in care sustine ca nu are nicio implicare in actiunea ANAF, ca este "indignat" de ceea ce se intampla si ca are sentimentul ca se incearca compromiterea sa. De asemenea, el le cere ministrului de Finante si sefului ANAF sa dea "imediat” explicatii publice cu privire la aceasta actiune.

Intr-un comunicat de presa transmis joi seara, liderul PSD spune ca a aflat din presa ca inspectori ai ANAF au descins in redactia Rise Project si ca, in conditiile in care Rise Project a publicat articole care il vizau, transmite ca nu are nicio implicare.

"Intrucat, de ceva vreme, Rise Project publica subiecte legate de persoana mea, vreau sa fac urmatoarele declaratii: 1. Nu am nici o implicare in prezenta unor inspectori ANAF in redactia Rise Project. 2. Sunt indignat de ceea ce se intampla. 3. Am sentimentul ca se incearca compromiterea mea. 4. Faptul ca o institutie de presa scrie despre un om politic nu trebuie sa aiba nici o legatura cu implicarea institutiilor statului in viata acelei institutii de presa", sustine liderul PSD.

El mai spune ca "acest tip de comportament a existat in timpul unui regim prezidential de trista amintire, cand institutii de presa ostile acestuia erau tinta institutiilor de forta", scrie News.ro.

De asemenea, presedintele PSD cere ca ministrul de Finante si seful ANAF "sa dea explicatii" imediat privind prezenta inspectorilor ANAF in redactia Rise Project, iar aceste explicatii sa fie publice.

Jurnalistul Attila Biro a postat, pe pagina sa de Facebook o captura de ecran cu un schimb de mesaje pe care l-a avut cu Liviu Dragnea si in care l-a intrebat daca el i-a trimis pe inspectorii ANAF la sediul redactiei. Presedintele PSD a raspuns negativ, iar la distanta de 10 minute le-a mai transmis urmatorul mesaj: "Regret aceasta situatie si sper foarte mult sa nu existe vreo legatura cu articolele publicate de dumneavoastra”.

Jurnalistii de la Rise Project au publicat mai multe materiale in care sustineau ca Liviu Dragnea are afaceri in Brazilia si ca viziteaza des aceasta tara, alaturi de diversi oameni de afaceri si lideri PSD. In cel mai recent astfel de articol, Rise Project afirma ca Dragnea a fost de 16 ori in Brazilia, inclusiv cu secretara sa, si acuza ca exista suspiciuni de spalare de bani. Pe 1 martie, presedintele PSD afirma ca nu are nicio afacere si nu detine nicio proprietate in Brazilia, fiind "o legenda” care circula de multi ani, iar daca cineva ii descopera vreo locuinta acolo, el "promite” ca o va dona.

Citeste si:
Războinicii nu au reușit să scape de Maria Lungu. Care a fost...
Războinicii nu au reușit să...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.