Politistii hunedoreni au deschis dosar pentru ucidere din culpa in cazul accidentului montan de sambata dupa-amiaza, cand si-au pierdut viata alpinistii Dor Geta Popescu si Erik Gulacsi. Pana acum, politistii au audiat trei persoane care se aflau pe munte in momentul avalansei, ei luand in calcul inclusiv varianta ca aceasta sa fi fost provocata.

Update 21.00- Jandarmii montani si salvamontistii au reusit sa coboare de pe munte, duminica seara, trupurile celor doi copii morti in avalansa din Muntii Retezat, dupa o actiune care s-a desfasurat in conditii extrem de dificile, din cauza traseului montan accidentat, acoperit cu un strat considerabil de zapada afanata, dar si din pricina vremii neprielnice. Cele doua corpuri neinsufletite au fost preluate de catre reprezentantii Serviciului de Medicina Legala.

Update 14:29-
Salvamontistii si jandarmii au recuperat corpurile celor doi copii si urmeaza sa ii coboare in zona localitatii Carlnic, unde un echipaj de la Serviciul de Medicina Legala va prelua trupurile adolescentilor.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al judetului Hunedoara, Laura Bradu, a declarat pentru News.ro ca ca politistii au deschis un dosar penal in cazul accidentului de pe munte in care si-au pierdut viata cei doi adolescenti.

Citeste si: Turisti surprinsi de o avalansa in Muntii Retezat. Doi copii au murit

”Politistii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpa si fac cercetari sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Hateg. Deja au fost audiate trei persoane. Este vorba despre seful grupului care se afla cu cele 50 de persoane pe munte si alti doi din grup care au intervenit in momentul avalansei pentru a-i ajuta pe cei care au fost loviti de caderea de zapada. Oricum, urmeaza ca absolut toate persoanele care se aflau pe munte sa fie audiate”, a declarat Laura Bradu.

Potrivit sursei citate, politistii iau in calcul mai multe variante.

”Se iau in calcul mai multe variante, e posibil ca zapada sa fi fost fortuita, e posibil ca avalansa sa fi fost provocata. Oricum, va trebui facuta o expertizare. Urmeaza sa se stabileasca daca se face cineva vinovat de acest accident”, a mai declarat Laura Bradu.

Duminica dimineata, salvatorii au urcat din nou pe munte pentru a incerca sa coboare trupurile celor doi copii care au murit izbiti de stanci in timpul avalansei.

Citeste si:
Artist mort în vacanță cu familia, în Parcul Retezat. „S-au...
Artist mort în vacanță cu...

Citeste si: Alpinistii Dor Geta Popescu si Erik Gulacsi sunt cei doi adolescenti morti in avalansa din Retezat

”Sunt 18 salvamontisti si cinci jandarmi care au urcat la primele ore ale diminetii pe munte pentru a recupera cele doua trupuri ale copiilor decedati, insa traseul va dura 10 - 12 ore. Pe timp de vara traseul se face in patru ore, dar acum este dificil, mai ales ca a pornit si viscolul”, a declarat seful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Bodean a mai precizat ca grupul celor sapte surprinsi de avalansa era un grup individual fata de grupul celor 51 care faceau parte dintr-o scoala de ghizi. Initial, urmare a apelului la numarul de urgente 112, s-a crezut ca este vorba despre un singur grup.

Avalansa produsa, sambata dupa-amiaza, in Muntii Retezat a surprins sapte persoane, cinci dintre acestea fiind ranite. In avalanta, Dor Geta Popescu si Erik Gulacsi, cei doi adolescenti alpinisti renumiti, avand la activ numeroase recorduri mondiale si europene, si-au pierdut viata.

Citeste si:
Ana Morodan, primele declarații după ce a fost prinsă conducând...
Ana Morodan, primele...

Citeste si: Salvamontistii vor urca pe munte duminica pentru a recupera trupurile alpinistilor Dor Geta Popescu si Erik Gulacsi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.