Un artist din Oradea și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic. Artistul, care era în vacanță, la munte, cu copiii, a murit după ce s-a dus pe un traseu nemarcat din Parcul Național Retezat. După câteva ore de căutări, salvamontiștii i-au găsit trupul fără viață, cu ajutorul unei drone. 

Artist din Oradea mort în vacanță cu familia, în Parcul Retezat

Zoltán Vajda, regizor tehnic al Teatrului Szigligeti din Oradea, în vârstă de 58 de ani, pasionat de plecări pe munte, era în concediu cu cortul, cu familia sa, în Parcul Național Retezat. El plecase cu cei doi copii ai săi, iar la întoarcere bărbatul a decis să se despartă de cei dragi. Salvamontiștii au transmis că acesta s-a dus pe o coastă periculoasă. Artistul nici nu era echipat pentru escaladare, ci doar pentru drumeție.

„Au anunțat nu neapărat dispariția, ci că nu mai vine la cort. Ei s-au despărțit undeva pe traseu, la Porțile Închise, urmând ca tatăl lor să vină pe alt traseu. Traseu care nu era marcat, de fapt”, a transmis Ovidiu Bodean, șef Salvamont Hunedoara, pentru Kanal D.

Bărbatul a căzut în gol aproape o sută de metri

Salvamontiștii au plecat în căutarea regizorului în noaptea cu pricina, dar nu l-au găsit, apoi au reluat operațiunea a doua zi, dimineață, cu ajutorul unei drone. Atunci i-au găsit corpul neînsuflețit la baza peretelui montan, semn că bărbatul a alunecat în gol de la înălțime.

„Era un împătimit al excursiilor, al naturii. Era un om care iubea viața, filmele, muzica bună și natura, mergea oricât de des putea la munte, la mare. Avea 58 de ani, dar arăta cu cel puțin zece ani mai tânăr. Îi plăcea mult meseria lui, dar spunea și că abia așteaptă să iasă la pensie, ca să poată sta cât mai mult pe munte", a declarat Bozsódi-Nagy Orsolya, secretar literar al Teatrului, pentru ebihoreanul.ro.

Citeste si:
Jador a ajuns la spital în prima zi de Paște. Cine l-a însoțit și...
Jador a ajuns la spital în...

„Victima a căzut într-o zonă abruptă, cu pereţi de piatră, aproape o sută de metri. Apreciem că decesul turistului a fost unul instantaneu”, a declarat, pentru Agerpres, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Bărbatul era angajat al teatrului orădean din toamna anului 1993, fiind unul dintre cei doi regizori tehnici ai acestuia. A semnat regia tehnică a zeci de piese, cum ar fi „Familia Schroffenstein” de Heinrich von Kleist, „Pietre în buzunar” de Marie Jones sau „Trei surori” de Anton Pavlovics Csehov.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Iulie 2022 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.