Este a opta zi de proteste in Piata Victoriei. Luni, peste 15.000 de oameni au fost prezenti in fata Guvernului, iar duminica a avut loc cel mai amplu protest, de dupa Revolutie: 600.000 de oameni au protestat in toata tara, jumatate din ei fiind in Capitala.

UPDATE 22:55 Demonstrantii au cantat imnul, la ora 22.00 si au inceput sa plece. La aceasta ora, in fata sediului Guvernului mai sunt cel mult 100 de oameni, care bat in tobe, sufla in vuvuzele si scandeaza. "Demisia!", "Hotii", "DNA sa vina sa va ia". Circulatia in zona a fost reluata.

Peste 7.000 de persoane au protestat, marţi seară, în Cluj-Napoca, Sibiu şi Iaşi, unde a plouat sau a nins, manifestanţii plecând în marşuri şi cântând ”Deşteaptă-te române!” ca şi în serile precedente. Sute de oameni au ieşit în stradă şi în alte oraşe din ţară.

La Alba Iulia şi Arad, au protestat aproximativ 50 de oameni, ei având steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje precum: ”Drag-ne-ar fi să te vedem în celula ta!” sau ”Suntem slugi în ţări străine/ Vrem acasă la mai bine!” sau ”Guvernul schimbul III demisia”, ”Suntem cu ochii pe voi” şi ”Jos corupţia”.

La Braşov, peste 500 de persoane au mărşăluit prin oraş, purtând steaguri, vuvuzele şi pancarte pe care scria ”DNA să vină să vă ia“, ”PSD, Ciuma Roşie“, ”Nu vrem ordonanţe, vrem demisia“ sau ”Guvern fără corupţie“ şi au scandat ”Zi de zi, aici vom fi“.

Şi la Constanţa, peste 300 de oameni au protestat în faţa Prefecturii. La un moment dat, ei au pornit într-un marş prin oraş, care s-a încheiat după aproximativ o oră. Pe drum au strigat ”Rezistăm nu plecăm”, ”Colectiv, Colectiv”, ”Uniţi salvăm toată România”, ”Jandarmeria, jos pălăria!” şi au cântat Imnul Naţional. În jurul orei 21.00, manifestanţii au revenit la Prefectură, iar protestul s-a încheiat după mai mult de trei ore fără incidente.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

La Craiova şi Galaţi s-au adunat aproximativ 80 de oameni în zonele centrale din cele două oraşe. La Oradea au fost 150 de protestatari care au scandat ”Şi pe ploaie şi pe vânt/ Dăm cu Dragnea de pământ!” sau ”Plouă, ninge, Dragnea nu ne-nvinge!”, iar la Poieşti, în jur de 200 de oameni au cerut demisia Guvernului. Şi în Piaţa Victoriei din Timişoara s-au adunat aproximativ 20 de oameni.

UPDATE 20:30
6000 de oameni se afla in Piata Victoriei. Alte cateva mii protesteaza in orasele din tara.

UPDATE 19:00 In Piata Victoriei din Bucuresti protesteaza, la aceasta ora, peste 300 de persoane, iar oamenii continua sa vina. Demonstrantii s-au adunat chiar in centrul pietei, fara sa a afecta circulatia rutiera din zona.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

A saptea zi de proteste in Piata Victoriei din Capitala s-a incheiat, luni, in jurul orei 23.00, dupa aproximativ cinci ore, punctul culminant al manifestatiei fiind atins in jurul orei 21.00, cand in piata se aflau peste 15.000 de oameni.

Oamenii au scandat: "Cine nu sare nu vrea schimbare", "DNA sa vina sa va ia", "PSD, ciuma rosie", "Demisia", "Hotii".

Pe pancartele protestatarilor se putea citi: "Vrem in Romania, nu in Ro-hotia", "Mergem pana la capat", "Refuz acest abuz", "Data viitoare, hai la votare", "Oamenii nu v-au votat sa legalizati hotia", scrie News.ro.

Multi dintre demonstranti si-au aprins lanternele telefoanelor mobile.

In cele sapte zile de prostet, numarul record de manifestanti a fost atins duminica, cand aproape 300.000 de oameni au protestat in Piata Victoriei chiar in ziua in care Guvernul a abrogat Ordonanta de Urgenta privind codurile penale.

Citeste si:
Profesorii protestează în Piața Victoriei. Principalele...
Profesorii protestează în...

Oamenii au spus ca nu vor renunta la proteste, pentru ca Guvernul a mintit, a facut un abuz adoptand o ordonanta de urgenta pentru a schimba prevederi din codurile penale, in beneficiul unor politicieni, trebuie sa raspunda pentru ce a facut si sa isi dea demisia.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.