Unsprezece animale, intre care doi tigri, au murit in urma incendiului care a cuprins, joi dimineata, o cladire a Circului Globus din Capitala in care se aflau grajduri, pompierii reusind sa salveze alte peste 20 de animale, intre care tigri, camile si ponei. La ora transmiterii acestei stiri, incendiul este aproape stins, dupa o interventie ingreunata si de faptul ca o parte din hidrantii din zona sunt inghetati.

Potrivit ultimelor informatii transmise de purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, in urma incendiului au murit 11 animale: patru pisici, doi porci vietnamezi, doi tigri si trei caini.

De asemenea, pompierii au reusit sa salveze alte peste 20 de animale: sapte tigri, doua camile, doi tauri, un cal, doi ponei, un cangur, trei ogari si cateva capre.

Reprezentantul ISU a precizat ca imobilul cu suprafata de 300 de metri care a fost cuprins de flacari era compartimentat, cuprinzand mai multe grajduri in care se aflau zeci de animale, unele dintre ele aflandu-se in zona in care se manifesta incendiul.

La ora transmiterii acestei stiri, incendiul este aproape stins.

"Nu mai sunt probleme deosebite. Se mai degaja fum si se verifica toate spatiile interioare, dar nu mai este niciun pericol, mai ales ca animalele au fost scoase de acolo", a declarat Daniel Vasile.

El a precizat ca o parte din animale au fost tranchilizate de catre medicul veterinar care a ajuns la fata locului la aproximativ doua ore de la izbucnirea incendiului, iar decizia relocarii animalelor apartine reprezentantilor circului. Acestia ar urma sa decida unde vor fi duse animalele salvate.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, reprezentantii Circului Globus, aflat in subordinea Primariei Capitalei, nu au putu fi contactacti.

Incendiul a izbucnit in jurul orei 5.00 si a cuprins o cladire de pe Soseaua Petricani din Capitala, pe o suprafata de aproximativ 300 de metri patrati. Incendiul a cuprins peretii cladirii in care se afla grajdurile cu animale ale Circului Globus si o parte din acoperis. De asemenea, flacarile au cuprins si o cladire administrativa.

Pompierii au solicitat interventia medicilor veterinari, luand legatura atat cu reprezentanti ai Circului Globus, cat si ai Gradinii Zoologice, astfel incat animalele sa fie tranchilizate si mutate din grajdurile cuprinse de flacari.

Citeste si:
VIDEO O femeie a supraviețuit după ce a stat şase zile sub...
VIDEO O femeie a supraviețuit...

Reprezentantul ISU Bucuresti-Ilfov preciza ca in jurul orei 7.15 la fata locului a ajuns un reprezentant al circului, care a tranchilizat o parte din animale.

Interventia pompierilor a fost ingreunata si din cauza zapezii, fiind probleme in identificarea hidrantilor la nivelul carosabilului.

"Am solicitat Apa Nova sa mareasca presiunea pe reteaua de hidranti din zona. Au fost probleme in identificarea hidrantilor la nivelul carosabilului din cauza zapezii. Au fost identificati si hidranti inghetati in zona respectiva", afirma Daniel Vasile.

La fata locului au intervenit echipaje cu 15 autospeciale si doua autoscari. Pe durata interventiei, la locul incendiului s-a aflat si un echipaj SMURD, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.