O femeie a supravieţuit timp de şase zile sub dărâmăturile unei clădiri care s-a prăbuşit pe 29 aprilie, în oraşul chinez Changsha (centrul ţării).

53 de oameni au murit în orașul chinez Changsha, după ce o clădire cu opt etaje, care găzduia un hotel, apartamente şi un cinematograf, s-a prăbuşit pe 29 aprilie.

Sute de salvatori au fost mobilizaţi în ultimele zile pentru a încerca să găsească zeci de persoane date dispărute. Zece persoane au putut fi extrase vii de sub dărâmături, ultima dintre ele fiind o femeie care a stat sub dărâmături 132 de ore, scrie observatornews.ro. Femeia a fost conștientă pe tot parcursul operațiunii de salvare și chiar le-a spus salvatorilor cum să o scoată.

11 persoane arestate în acest caz

Echipa de salvare a detectat semne de viaţă metode tradiţionale (lovind obiecte, strigând sau cu ajutorul câinilor dresaţi), dar și cu ajutorul dronelor sau detectorilor de semne vitale.

11 persoane, printre care proprietarul clădirii şi o echipă de inspectori de securitate, au fost arestate în legătură cu prăbuşirea clădirii, dar nu se cunoaște deocamdată motivul acestei tragedii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Mai 2022 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.