Tribunalul Bucuresti a decis din nou retrimiterea la DNA a dosarului primarului Craiovei, Olguta Vasilescu, dupa ce in urma cu doua luni a dispus ca aceasta cauza sa fie restituita procurorilor pentru a preciza care sunt obiectul si limitele judecarii in cazul edilului, insa Curtea de Apel a stabilit ca dosarul sa se intoarca la TB, pentru continuarea judecarii in Camera preliminara.

Magistratul de la Tribunalul Bucuresti care, dupa decizia Curtii de Apel a reanalizat in Camera preliminara dosarul in care sunt judecati primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, si Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociatii nonprofit, a dispus, joi, ca aceasta cauza sa fie restituita la Directia Nationala Anticoruptie.

Decizia poate fi contestata de procurori la Curtea de Apel Bucuresti, scrie News.ro.

Lia Olguta Vasilescu vrea ca dosarul ei sa ajunga la CEDO

Lia Olguta Vasilescu a declarat ca a crezut ca dosarul sau va ajunge la CEDO, insa nu este cazul, ”pentru ca si instantele din Romania au sesizat ilegalitatea instrumentarii dosarului meu”.

”Se dovedeste de a cincea instanta deja ca e un dosar facut la cacealma, doar pentru a ma impiedica sa candidez la primarie, in vara. O facatura de dosar care a pocnit in instanta, inainte de a incepe. Rezumat, dosarul meu inseamna ca daca oamenii au incredere in tine, trebuie sa faci inchisoare. Pentru ca nu stiu cum altfel sa traduc «luare de mita constand in capital electoral». Credeam ca acest dosar va ajunge la CEDO, dar vad ca nu este cazul, pentru ca si instantele din Romania au sesizat ilegalitatea instrumentarii dosarului meu”, a afirmat primarul Lia Olguta Vasilescu.

In 6 octombrie, Tribunalul Bucuresti dispusese retrimiterea la DNA a dosarului Olgutei Vasilescu, pentru ca procurorii sa precizeze care sunt obiectul si limitele judecarii in cazul primarului Craiovei.

”Restituie cauza la Parchetul de pe langa ICCJ – DNA Sectia de Combatere a Coruptiei constatand neregularitatea actului de sesizare a instantei care atrage imposibilitatea stabilirii obiectului si limitelor judecatii cu privire la inculpatii Radu Cosmin Preda, Elena Daniela Popescu si Lia Olguta Vasilescu”, se arata in decizia Tribunalului Bucuresti.

De asemenea, instanta a constatat ”nulitatea relativa a actelor de urmarire penala privind pe inculpata Lia Olguta Vasilescu, prin incalcarea dreptului acesteia la aparare”.

Decizia a fost contestata atunci de procurori la Curtea de Apel Bucuresti, care in 4 noiembrie a dispus ca dosarul Olgutei Vasilescu sa nu fie retrimis la DNA, ci sa revina la Tribunalul Bucuresti, pentru a fi judecat in Camera preliminara.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

In 20 septembrie, la judecarea in Camera preliminara la Tribunalul Bucuresti, judecatorul a dispus excluderea actelor de urmarire penala "efectuate de ofiterii de politie judiciara fara a avea delegarea procurorului de caz". Instanta a exclus atunci si proba constand in interceptarea convorbirii ambientale dintre Ion Vlasceanu si Ionut Parvulescu, din 19 februarie, apreciind ca aceasta proba “a fost obtinuta nelegal.

Lia OLguta Vasilescu, judecata pentru mita si spalare de bani

In 19 iulie, procurorii DNA au trimis-o in judecata pe Olguta Vasilescu, pentru luare de mita si spalare de bani, alaturi de Radu Cosmin Preda si Elena Daniela Popescu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in anul 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de Olguta Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa faca diverse sponsorizari.

Citeste si:
Lidia Buble, condamnată definitiv la închisoare cu suspendare....
Lidia Buble, condamnată...

Procurorii spun ca, in cadrul “donatiilor”, Olguta Vasilescu ar fi primit de la un om de afaceri, “ca urmare a exercitarii influentei sale politice”, suma de 25.000 de euro pentru plata concertului sustinut de un artist strain.

Acesti bani si alti 25.000 de euro, a caror provenienta nu a fost stabilita de anchetatori, ar fi fost dati in preziua concertului din 14 mai 2012, unui organizator de evenimente, care a dat intreaga suma staff-ului artistului, conform contractului depus la dosarul cauzei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.