Te simti mereu ostenit, nu te poti concentra la locul de munca, fapt ce determina si scaderea productivitatii? Iata care pot fi cauzele senzatiei de somnolenta permanenta.

1. Deshidratarea, chiar si una usoara, poate determina o scadere semnificativa a nivelului de energie, a starii de spirit si abilitatilor cognitive.

2. Nu respecti mesele principale ale zilei. Daca nu iti asiguri nutrientii, vitaminele si mineralele necesare nu vei putea fi energic mereu si te vei simti lipsit de vlaga si obosit. noteaza descopera.ro.

3. Iti verifici mailurile sau notificarile pe telefon sau laptop, chiar inainte de culcare, ritual care se repeta si dimineata. Cercetarile au sugerat ca lumina albastra sau alba care provine de la gadgeturi, telefoane sau calculatoare pot perturba procesele chimice din creierul nostru, potrivit powerofpositivity.com.

4. Consumi alimente bogate in grasimi, care nu fac altceva decat sa genereze somnolenta pe timpul zilei.

5. Consumi alcool inainte de culcare. In pofida mitului potrivit caruia un pahar de vin inainte de culcare te ajuta sa te odihnesti mai bine, alcoolul creste nivelul de insulina, stimuland corpul si mintea mai mult decat in orice alt moment al zilei, au descoperit oamenii de stiinta de la Universitatea Brown, SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.