Sute de oameni stau la coada, la aceasta ora, la Serviciul Permise de Conducere din Capitala. Situatia se repeta de mai mult timp, cei care vin sa isi schimbe permisul sau sa inmatriculeze o masina sunt nevoiti sa astepte mai multe ore pana cand ajung la ghisee. Ministrul Afacerilor Interne spune ca problemele sunt complexe si structurale, pentru care rezolvarea "va lua timp", si cheama prefectii din Bucuresti si Ilfov la discutii pentru a gasi solutii.

La sediul de pe Soseaua Pipera din Capitala al Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor s-a format inca de joi dimineata o coada care se intinde pana in curtea institutiei.

Fie ca vor sa inmatriculeze o masina, sa isi shimbe permisul de conducere expirat sau sa se programe la proba teoretica in vederea obtinerii acestuia, oamenii sunt nevoiti sa astepte mai multe ore pana ajung la ghisee.

Situatia de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor nu este noua, inca din vara fiind zile in care oamenii sunt nevoiti sa astepte la cozi foarte lungi.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, a declarat joi, pentru News.ro, ca problemele la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor sunt complexe si structurale, iar rezolvarea lor „va lua timp”.

Maine dimineata (vineri, n.r.) am chemat prefectii de la Ilfov si Bucuresti, impreuna cu conducerea Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, pentru a gasi solutii. Problemele sunt complexe si structurale, pentru care rezolvarea va lua timp, dar voi cere si solutii imediate, cu impact in zilele urmatoare”, a spus ministrul Dragos Tudorache.

In vara, cozile au fost puse pe seama celor care vin in vacanta, din strainatate

In vara, cand la Directia Permise de Conducere erau foarte multi oameni care asteptau la cozi, oficialii Ministerul Afacerilor Interne motivau cresterea numarului solicitarilor prin „prezenta in Romania, in vacanta, a unui mare numar de cetateni romani care in mod normal lucreaza in strainatate si odata sositi in tara isi rezolva si problemele administrative”. Acestia aratau ca alte cauze ar fi debutarea programului Rabla in luna iunie, fata de anii anteriori cand a debutat in primavara si cresterea cu aproximativ 20% a numarului de absolventi ai scolilor de soferi, majoritatea fiind tineri si intentionand sa-si obtina permisul de conducere in perioada de vacanta.
Citeste si:
Cozi la depunerea cererilor pentru ajutor de încălzire, la Galați
Cozi la depunerea cererilor...

Oficialii Ministerului Afacerilor Interne explicau formarea acestor cozi si prin faptul ca, desi a fost introdusa facilitatea platilor online, prin mandat sau virament bancar, majoritatea romanilor prefera sa plateasca numerar la sediul institutiilor care emit aceste documente.

Ministerul Afacerilor Interne prezenta atunci si o analiza realizata pentru primele sapte luni ale anului, din care rezulta ca a crescut cu 17%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul permiselor de conducere, certificatelor de inmatriculare si placutelor cu numere auto care au fost emise.

Oficialii ministerului aratau ca, in primele sapte luni ale anului, au fost eliberate peste 1,1 milioane de permise de conducere, certificate de inmatriculare si autorizatii provizorii, insemnand cu 17% mai mult fata de primele 7 luni ale anului trecut.

Citeste si:
Romanii nu pot ridica astazi permisele auto
Romanii nu pot ridica astazi...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.