Social 16 Iunie 2016 17:30
Alina Bica a declarat ca decizia CCR legata de abuzul in serviciu este exact ceea ce a solicitat sa se constate, scrie mediafax.

"Mi se pare normala si legala, este exact ceea ce am cerut sa se constate, doresc sa subliniez ca niciun moment nu am cerut dezincriminarea infractiunii. Mie nu mi s-a reprosat incalcarea unei norme. Mie mi s-a spus, de catre unii oameni, ca n-am facut bine ce am facut, dar de ce nu am facut bine nu mi s-a spus. Nu stiu cum e la altii, dar la mine lucrurile se schimba, da, se schimba fundamental", a declarat fosta sefa a DIICOT Alina Bica.

In 25 septembrie, procurorii DNA i-au trimis in judecata, in stare de arest, pe fosta sefa a DIICOT Alina Bica si pe fostul sef al ANAF Serban Pop, pentru luare de mita si, respectiv, complicitate la dare de mita pentru solutionarea favorabila a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, acesta fiind si el acuzat in cauza, pentru dare de mita.

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop au fost arestati in acest caz, pe 2 septembrie, de instanta suprema. La inceputul lunii octombrie, Alina Bica a fost transferata din Arestul Politiei Capitalei in Penitenciarul de Femei Targsor, din judetul Prahova.

Alina Bica a fost arestata preventiv si in perioada 22 noiembrie 2014 - 21 aprilie 2015. Bica este judecata in prezent in alte doua dosare de coruptie, in care a fost arestata timp de cinci luni.

In dosarul "Bica 1", fosta sefa a DIICOT a fost trimisa in judecata, in 15 decembrie 2014, pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in comisia ANRP, impreuna cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, i-ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Alina Bica mai are un dosar pe rolul instantei supreme, cunoscut sub numele de "Bica 2". Aceasta cauza a fost disjunsa din prima. In acest dosar, Alina Bica, Dorin Cocos, Alin Cocos, Ionut Mihailescu si fostul ministru al Economiei Adriean Videanu au fost trimisi in judecata in 25 februarie. Bica este acuzata ca a luat mita un teren, in schimbul interventiilor pentru despagubirile acordate lui Gheorghe Stelian, ca l-ar fi favorizat pe Ovidiu Tender in dosarul Rafo-Carom si pe Adriean Videanu in dosarul Romgaz-Interagro.

Citeste si:
Măsurile fiscale propuse de Guvernul Ciolacu, analizate de CCR
Măsurile fiscale propuse de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.