Social 16 Iunie 2016 11:30
Fostul primar al Sectorului 2, Neculai Ontanu, a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv pentru luare de mita

Alaturi de Neculai Ontanu a mai fost trimis in judecata in stare de arest preventiv, Toma Sutru, la data faptelor secretar al Consiliului Local al Sectorului 2, pentru infractiunea de luare de mita si spalare de bani, dar si Loredana Radu, avocat, in stare de arest la domiciliu, aceasta fiind acuzata de complicitate la luare de mita si spalare de bani, scrie realitatea.net.

Dosarul urmeaza sa fie solutionat de Curtea de Apel Bucuresti, noteaza mediafax.

Primarul suspendat al Sectorului 2, Neculai Ontanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile in data de 25 martie, fiind acuzat de luare de mita. In acelasi dosar, judecatorii au mai dispus arestarea avocatei Loredana Radu, fost aparator al lui Victor Ponta, aceasta fiind acuzata de complicitate la luare de mita si spalare de bani.

Potrivit deciziei magistratilor, Sutru Toma, secretar al Consiliului local al Sectorului, a fost arestat preventiv, acesta fiind acuzat ca ar fi solicitat pentru interventia sa doua milioane de euro, banii fiind mascati sub forma unui contract de vanzare cumparare pentru un teren care nu putea fi utilizat, pretul acestuia fiind supraestimat, spun procurorii.

Procurorii DNA arata ca in perioada 2006-2007, Neculai Ontanu, in calitate de primar al Sectorului 2, ar fi facilitat procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, fara a tine cont de recomandarile juristilor din cadrul institutiei pe care o conducea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.