Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins contestatiile facute de Neculai Ontanu, edilul suspendat al Sectorului 2, precum si ale Loredanei Radu, Avocat, si Toma Sutru, secretarul Consiliului Local, astfel ca toti trei vor ramane in arest.

Primarul suspendat al Sectorului 2, Neculai Ontanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile in data de 25 martie, fiind acuzat de luare de mita. In acelasi dosar, judecatorii au mai dispus arestarea avocatei Loredana Radu, fost aparator al lui Victor Ponta, aceasta fiind acuzata de complicitate la luare de mita si spalare de bani.

Potrivit deciziei magistratilor, Sutru Toma, secretar al Consiliului local al Sectorului, a fost arestat preventiv, acesta fiind acuzat ca ar fi solicitat pentru interventia sa doua milioane de euro, banii fiind mascati sub forma unui contract de vanzare cumparare pentru un teren care nu putea fi utilizat, pretul acestuia fiind supraestimat, spun procurorii, informeaza MEDIAFAX.

Procurorii DNA arata ca in perioada 2006-2007, Neculai Ontanu, in calitate de primar al Sectorului 2, ar fi facilitat procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, fara a tine cont de recomandarile juristilor din cadrul institutiei pe care o conducea.

Intr-o nota a Directiei Juridice referitoare la dosarul de retrocedare, directorul departamentului evidentia ca „din dosarul de revendicare lipsesc mai multe documente clarificatoare cu privire la intinderea dreptului revendicat si modalitatea de reconstituire” acesta propunand „completarea dosarului de catre solicitant precum si solicitarea unor date de la Arhivele Nationale, respectiv obtinerea unui punct de vedere din partea Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor”, explica procurorii DNA.

In finalul notei Directiei Juridice se preciza ca "in lipsa clarificarii aspectelor semnalate se va afla in ,,imposibilitatea de a aviza o eventuala propunere de atribuire in echivalent”. Nota in cauza a fost aprobata de catre primarul Neculai Ontanu, insa acesta a convenit cu inculpatul Sutru Toma sa formuleze propunerea de reconstituire a dreptului de proprietate in lipsa avizului", arata DNA in referatul trimis judecatorilor.

Citeste si:
DNA verifică averea lui Dumitru Buzatu
DNA verifică averea lui...

In schimbul interventiei sale, dupa emiterea titlului de proprietate, Neculai Ontanu ar primit "o suprafata totala de teren de 1.500 mp, situata pe strada Barbu Vacarescu, care a fost transferata de catre denuntator, in mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vanzare - cumparare fictive catre suspecta Radu Loredana Claudia si o alta persoana, interpusi indicati de edil", sustin procurorii, care au mai aratat ca tranzactiile s-ar fi realizat prin intermediul avocatului Loredana Radu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.