Social 9 Iunie 2015 10:29
Deputatii au respins, marti, in plenul Camerei, solicitarea DNA de avizare a urmaririi penale a premierului Victor Ponta, si pentru conflict de interese, votul fiind 231 ”pentru” respingerea urmaririi penale si 120 ”impotriva”, potrivit unor surse politice.

Update

Raportul Comieiei Juridice a Camerei Deputatilor, care a respins solicitarea de incuviintare a urmaririi penale a premierului Victor Ponta, a fost mentinut, marti, de plenul Camerei, 231 din cei 351 de deputati prezenti votand pentru acest aviz de neincepere a urmaririi penale.

Din totalul de 387 de deputati , la sedinta de marti au fost prezenti 351, numarul voturilor valabil exprimate fiind acelasi. Din voturile valabil exprimate, 231 au fost pentru "proiectul de hotarare respingerea cererii de incepere a urmaririi penale" a lui Victor Ponta , iar 120 de voturi au fost "impotriva".

Intrucat s-a intrunit majoritatea simpla, decizia Camerei Deputatilor a fost de respingere a inceperii urmaririi penale pentru seful guvernului .



Update

Deputatii PSD si cei ai PNL au avut marti, in plenul Camerei, dispute procedurale in privinta votului la solicitarea inceperii urmaririi penale a lui Victor Ponta, liderul liberalilor Ludovic Orban strigandu-le celor de la PSD sa nu apeleze la "tertipuri" care sa-l salveze pe premier.

Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a sustinut ca plenul Camerei trebuie sa voteze proiectul de hotarare de respingere a cererii de incepere a urmaririi penale premierului, iar deputatii PNl au afirmat ca trebuie supusa la vot solicitarea de inceperea urmaririi penale.



Update

Premierul Victor Ponta a cerut deputatilor sa decida daca o hotarare politica, precum numirea unui ministru, poate fi cenzurata de catre o alta putere sau de un reprezentant al acesteia, in cazul de fata un procuror, si sa atraga raspunderea penala. Adresandu-se plenului Camerei deputatilor, Ponta a mai cerut sa fie decis daca mai este pastrata regula conform careia un guvern este schimbat doar de Parlament sau prin vot la alegeri.



Presedintele Camerei Valeriu Zgonea conduce sedinta.

Victor Ponta a asteptat inceperea sedintei in biroul presedintelui Camerei Valeriu Zgonea si este prezent in plen. Comisia juridica a respins, luni, dupa audierea premierului Victor Ponta, cererea DNA de incepere a urmaririi penale a acestuia, intocmind un raport in care nu se solicita urmarirea penala.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Dupa prezentarea raportului comisiei, Victor Ponta isi va spune punctul de vedere in plenul Camerei. In final, deputatii vor vota secret cu bile in privinta raportului comisiei juridice. Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins, luni, solicitarea privind inceperea urmaririi penale a premierului Ponta, cu 18 voturi "impotriva", 7 "pentru" si o abtinere. Raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor va fi dezbatut marti, la ora 10.00, in sedinta de plen a Camerei, scrie MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese.

Citeste si:
Comisia Juridica a Senatului a respins ordonanta privind alegerile ant
Comisia Juridica a Senatului...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.