Adriean Videanu a fost scos incatusat din sediul central al DNA, joi seara, pentru a fi dus in centrul de arest al Politiei Capitalei, dupa ce a fost retinut de procurorii anticoruptie in dosarul fostei sefe a DIICOT Alina Bica.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca Alina Bica, in calitate de procuror-sef al DIICOT, ar fi ridicat pe 25 februarie 2014, in mod abuziv, sechestrul aplicat asupra unui numar de 80 actiuni care valorau 277.000 lei, detinute de Videanu la SC Titian Mar SA.

Adriean Videanu este acuzat de complicitate la abuz in serviciu, potrivit surselor citate.

Sechestrul asupra actiunilor sale a fost pus in dosarul in care Videanu este cercetat de DIICOT, alaturi de alte persoane, pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 de dolari si punerea in pericol a sistemului energetic national pe segmentul gazelor naturale. Prin ridicarea sechestrului, Bica l-ar fi ajutat pe Videanu sa-si puna la adapost actiunile sechestrate si obtina foloase necuvenite, de 277.000 de lei, prin instrainarea lor. Astfel, a ramas fara obiect masura asiguratorie dispusa de procurorul de caz, care reprezenta garantia recuperarii prejudiciului cauzat, au mai aratat sursele citate.

Videanu, a venit, joi, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), fiind citat pentru a fi audiat, in contextul in care numele lui ar fi fost mentionat de fostul ministru Gabriel Sandu in declaratiile date de acesta in dosarul Microsoft. Gabriel Sandu le-ar fi spus procurorilor ca el a aflat, in prima parte a anului 2009, ca pentru finantarea PDL si a campaniei electorale a partidului ar fi fost create mecanisme care colectau fonduri din companii inregistrate in jurisdictii internationale, iar de aceste operatiuni s-ar fi ocupat persoane bine pregatite si de incredere, "care reprezinta interesele unor corporatii", declaratiile fiind prezentate in documente citate de televiziunea Antena 3.

"Personal, dar raportat la derularea actiunilor electorale si complexitatea lor, am executat mereu indicatiile care mi-au fost transmise de la partid, PDL, iar urmatoarele persoane imi comunicau destinatiile utilizarii banilor: Emil Boc, prim-ministru, Vasile Blaga, ministru si seful campaniei electorale, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase, dar si Alin Albu, trezorierul si administratorul PDL, impreuna cu staff-ul sau", ar fi declarat Gabriel Sandu in fata procurorilor DNA.

Citeste si:
Roberta Anastase si Teodor Melescanu au intrat din nou in Parlament
Roberta Anastase si Teodor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.