Un elicopter militar s-a prabusit, vineri dimineata, intr-o zona impadurita din judetul Sibiu, intre localitatile Laslea, Malancrav si Iacobeni, primele date indicand ca aparatul de zbor ar fi luat foc in aer, la bordul elicopterului aflandu-se zece persoane.

MApN confirma ca opt militari au murit si doi au fost raniti

Ministerul Apararii Nationale confirma, printr-un comunicat de presa, ca opt militari si-au pierdut viata si alti doi au fost raniti in urma prabusirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, in jurul orei 10.40, pe raza localitatii Malancrav, din judetul Sibiu.

Potrivit MApN, elicopterul era de la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii si se afla in misiune, urmand sa participe la un exercitiu in Poligonul Cincu. Pentru cercetarea imprejurarilor producerii evenimentului, la fata locului s-a deplasat ministrul apararii nationale, Mircea Dusa, insotit de o comisie a Statului Major al Fortelor Aeriene, se arata in comunicatul MApN.

Biroul de Presa al MApN mai precizeaza ca va da detalii despre cei aflati in aeronava, dupa ce vor fi informate familiile acestora.

Cele doua persoane ranite in accidentul aviatic din judetul Sibiu si evacuate cu elicopterul SMURD au suferit multiple arsuri si sunt transportate la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Sibiu, au anuntat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu, Bianca Sabau, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca cele doua persoane ranite in accident sunt transportate la UPU Sibiu.

"Ranitii au suferit multiple arsuri", a spus Sabau.


ISU Sibiu: Opt morti si doi raniti, in urma prabusirii elicopterului

Opt persoane au murit dupa prabusirea elicopterului militar in judetul Sibiu, iar alte doua au fost evacuate cu elicopterul SMURD ajuns de la Targu Mures, au anuntat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu.
Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu, Bianca Sabau, a declarat pentru MEDIAFAX ca actiunea de cautare a elicopterului este coordonata de judetul Sibiu, dar sunt implicate forte si din Mures.

"In accidentul aviatic s-au inregistrat opt persoane decedate, iar alte doua victime au fost evacuate cu elicopterul SMURD de la Targu Mures, care a ajuns in zona accidentului", a spus Bianca Sabau. Ea a confirmat faptul ca elicopterul s-a prabusit in zona denumita Stejaris, intre localitatile Iacobeni si Malancrav, intr-o zona impadurita.

Elicopterul militar care s-a prabusit, vineri, intr-o zona impadurita a judetului Sibiu, apartinea Bazei Aeriene 71 Campia Turzii, afirma surse din MApN, echipajul de zbor, format din trei persoane, fiind de la aceeasi baza.


Dusa: Elicopterul participa la un exercitiu militar

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat ca in elicopterul prabusit se aflau zece persoane si ca aparatul plecase de la Campia Turzii spre Cincu, unde se desfasoara un exercitiu militar, la ora transmiterii stirii doua elicoptere plecand spre zona accidentului.
Citeste si:
Podul Minciunilor din Sibiu se închide pentru lucrări de reparație
Podul Minciunilor din Sibiu...

Potrivit ministrului Apararii, Mircea Dusa, elicopterul se indrepta de la Campia Turda spre Cincu si s-a prabusit in apropierea poligonului. "Am alertat autoritatile si echipele de interventie si ale SMURD pentru a ajunge cat mai repede acolo. Am dispus o ancheta tehnica", a spus Dusa.

Dusa a mai spus ca anuntul la 112 a fost facut de unul dintre militarii aflati la bord. El a mai precizat ca in zona accidentului vizibilitatea este redusa. "O sa ma deplasez si eu in zona. Acum sunt in Ardeal, asa ca o sa ajung destul de repede S-au luat masuri sa fie alertati toti care au atributii de interventie de urgenta", a mai declarat Dusa.

In zona Poligonului Cincu are loc vineri un exercitiu militar la care participa romani si americani. In perioada 11-25 noiembrie, militari din unitati si mari unitati subordonate Statului Major al Fortelor Terestre si din unitati ale Brigazii 173 Aeropurtata a SUA participa, la Campia Turzii si Cincu, judetul Brasov, la Modulul de instruire ‘Rubicon 2014′, condus de Brigada 6 Operatii Speciale ‘Mihai Viteazul’.

Citeste si:
Un nou azil al groazei, descoperit în Mureș. Bolnavii erau ținuți...
Un nou azil al groazei,...

In cadrul acestei activitati, militarii se vor antrena in comun executand activitati de instruire specifice unitatilor de parasutisti, precum si trageri cu armamentul de infanterie din dotare, arata Ministerul Apararii Nationale.


Un elicopter militar s-a prabusit in judetul Sibiu

Surse oficiale au declarat, pentru MEDIAFAX, ca un elicopter militar s-a prabusit, vineri, in judetul Sibiu, intr-o zona impadurita aflata intre localitatile Laslea, Malancrav si Iacobeni.

Potrivit primelor informatii, in elicopter se aflau zece persoane, iar deocamdata nu se cunoaste starea lor, informatiile privind numarul victimelor fiind contradictorii. Din primele date, exista indicii ca opt dintre cele zece persoane ar fi decedat.

Mai multe echipaje se indreapta spre locul accidentului, insa zona este greu accesibila.

Potrivit capitanului Cristian Muresan, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Mures, institutia a fost solicitata sa intervina la locul accidentului, in care au fost implicate zece persoane.

Citeste si:
Patru persoane au murit dupa ce un elicopter militar s-a prabusit...
Patru persoane au murit dupa...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.